Foto portada: la portaveu municipal de la Crida, Míriam Ferràndiz.

La Crida se suma a la Vaga Feminista de 24 hores

La formació política que ara per ara ostenta l’alcaldia de Sabadell, la Crida per Sabadell, s’adhereix a la Vaga Feminista del proper 8 de març, Dia de la Dona. Així creuen que hi ha motius de sobres per aturar l’activitat 24 hores i no només dues, de forma simbòlica, com impulsen els sindicats majoritaris. 

La Crida per Sabadell assegura que sobren els motius per donar suport a la convocatòria de vaga general: el treball està dividit per sexes, les tasques de la llar i de cura són realitzades gairebé en solitari per les dones i no estan reconegudes a cap nivell malgrat ser imprescindible per garantir el manteniment de la vida.

En aquest sentit, van presentar una moció a la Junta de Portaveus, on també es denunciava “l’explotació a la feina” i l’associació al paper de cuidadores que el “capitalisme patriarcal ha destinat a les dones de classes populars: netejar, rentar, cuinar i cuidar”. Denuncien que les dones tenen més contractes a temps parcial i que cobren fins a un 26 per cent menys que els homes. A més, també recorden la “xacra” de la violència masclista. Tot són motius suficients, al parer dels anticapitalistes, per secundar la convocatòria de Vaga feminista del proper dijous 8 de març.




La moció va ser rebutjada, amb els vots contraris de tota l’oposició municipal i l’abstenció d’Unitat pel Canvi. Sí va sortir endavant una moció impulsada pels sindicats majoritaris, CC.OO i UGT, per una parada “simbòlica” de dues hores.

El sindicat CGT sí ha convocat vaga general. Tant les regidores com els càrrecs de confiança i tècniques de l’organització es sumaran a la vaga general de 24 hores i a les mobilitzacions que es faran a la ciutat.

Foto portada: la portaveu municipal de la Crida, Míriam Ferràndiz.

Comments are closed.