Feliu Ventura, a l'Auditori del carrer Lacy

La CUP tanca la campanya amb la convicció d’entrar al Parlament

  • Més de 250 persones omplen l’Auditori del carrer Lacy en l’acte de tancament de campanya de la CUP al Vallès.

  • “No volem la independència per canviar només de DNI. Volem un país just, sense lladres, democràtic, socialista”.

La CUP ha tancat la campanya electoral al Vallès omplint l’Auditori del carrer Lacy i amb la convicció que a partir del 26 de novembre tindran representació al Parlament de Catalunya. Més de 250 persones han omplert la sala (alguns han seguit l’acte des de les pantalles ubicades al carrer). La CUP vol ser al Parlament per “fer les preguntes que no s’han respost mai”.

Ha estat l’acte més original dels que s’han vist durant tota la campanya del #25N a Sabadell. Poesia, audiovisual, discursos i la música del cantautor valencià Feliu Ventura, amb la intervenció final del número 3 a la llista de Barcelona, Joaquim Arrufat.

Arrufat ha assenyalat que després d’uns anys d’història, 2.000 militants i 100 regidors la CUP es presenta a les autonòmiques del 25N sobretot per dos motius: per un costat per evitar que l’independentisme es converteixi només en la voluntat de “canviar de DNI”.

No hem aguantat la torxa de la independència durant tants anys perquè ara ens venguin aquesta independència neutra. Volem un país just, sense lladres, democràtic, socialista”, ha asegurat.

D’altra banda, s’han presentat perquè és evident que “el capital financer està prenent les decisions per nosaltres i que les institucions no tenen full de ruta”. Segons Arrufat, les mobilitzacions del 15M, les consultes per la independència i les tres mobilitzacions per la vaga general han mostrat com “les classes populars s’han reorganitzat per dir al capital que s’ha acabat tanta estafa i tan frau”.

En aquest sentit, la CUP es presenta per questionar la classe política, fer les preguntes que no s’han fet i “dir-los que el món no es vostre”. Arrufat ha acabat la seva intervenció amb les paraules “I somrieu, que guanyarem”, exactament les mateixes amb les que el dirigent abertzale a la presó Arnaldo Otegi va donar suport a la CUP fa uns dies a través de la xarxa Twitter.

La vessant sabadellenca

També ha intervingut la sabadellenca Míriam Fernández, número 59 a la llista. Ha definit els moviments socials alternatius sabadellencs com hereus de la vaga general política de l’any 76 i ha repassat l’entramat social de la ciutat en aquest sector social: Moviment Popular de Sabadell, plataforma SBD Lluitant, Comissió Festes Populars de Sabadell, Arran, Trobada Jove de Sabadell, Justa Revolta o Can Capablanca. Fernández ha dit que la política s’ha de fer des de les places, de forma horitzontal.

Una representació de les Candidatures Alternatives del Vallès també han participat per mostrar el seu suport explícit o implícit, com en el cas de l’Entesa per Sabadell, a les CUP.

Foto portada: El cantautor de Xàtiva Feliu Ventura, a l’Auditori. Autor: David B.

Comments are closed.