Foto portada: Usabart, a l'Auditori del carrer Lacy, dimecres al vespre. Autor: David B.

La direcció catalana de Podemos ratifica la transició del partit a Sabadell

El conflicte intern que viu Podemos a Sabadell des de fa mesos viu un nou episodi i no descansa per vacances. Aquest dissabte el Consell Ciutadà de Podemos a Catalunya, a la pràctica, la direcció catalana liderada per Gemma Ubasart, ha acordat ratificar la transició oberta a secció local.

El Consell Ciutadà liderat pel secretari general Ramon Vidal s’ha dissolt per “insostenible” i, malgrat el que diuen els seguidors de Vidal, la direcció catalana de Podemos considera legítima la comissió de transició presentada a finals de la setmana passada.

Malgrat que l’última paraula sobre les sis expulsions a Podemos Sabadell la té la Comissió de Garanties estatal, la direcció catalana manté que hi havia dues mesures cautelars provisionals. La primera: entregar de forma immediata tot allò relatiu a les xarxes socials, bases de dades, contrasenyes… La segona: la suspensió dels membres del Consell Ciutadà de Sabadell dels seus càrrecs. L’acord aprovat per la direcció de Catalunya el passat dissabte estableix que els expulsats es van negar a acatar la decisió de Garanties i que s’ha conduit el partit a la “pràctica paralització en el municipi”.

Així que “donada la urgència de recuperar el pols del partit a Sabadell abans del mes d’agost, tenint en compte que al setembre es celebren les eleccions al Parlament, la direcció política de Catalunya (la secretaria d’Organització) va mantenir reunions amb les Comissions de Garanties (autonòmica i estatal) per perfilar una estratègia que donés resposta a l’objectiu de recuperar el partit tan aviat com fos possible a l’espera d’una resolució definitiva de la Comissió de Garnaties estatal que s’està retardant”. En aquest sentit es va apostar per la comissió de transició sota el control de la direcció política de Podemos a Catalunya, coordinada per Miguel Lopera, i presentada el passat divendres a Sabadell.

Davant la negativa de l’anterior direcció a Sabadell per reconéixer la nova comissió, ara el Consell Ciutadà de Podemos Catalunya ha refrendat el procés mitjançant un acord, al que ha tingut accés iSabadell.

Foto portada: la secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart. Autor: David B.

10 Comments