La portaveu d'EUiA, Marisol Martínez. Autor: cedida.

La direcció d’EUiA a Sabadell amenaça amb anar als tribunals contra “l’usurpació” de les sigles

La batalla interna a Esquerra Unida i Alternativa creix dia rere dia. No hi ha quarter. Després de dues eleccions primàries que han deixat dos bàndols irreconciliables amb suports diferents, des de fa uns dies la situació s’ha encallat encara més. Ara la direcció local, encapçalada per Marisol Martínez, amenaça amb judicialitzar el conflicte. “Defensarem davant els tribunals si cal qualsevol intent de deslegitimació que patim així com tota usurpació”, asseguren.

La situació enfronta l’actual portaveu a l’Ajuntament i coordinadora, Marisol Martínez, amb Eduard Navarro, guanyador de les primàries fa unes setmanes. Martínez té el suport de l’organització i la militància local, que la va ratificar com a candidata en assemblea després de les primàries. Per la seva banda, Navarro compta la victòria a les primàries i el suport de la direcció nacional.

El sector controlat per Martínez no van participar a les primàries per escollir candidat a les municipals davant el que consideraven parcialitat de la direcció nacional en el seu suport a Navarro. Així que Navarro va guanyar les primàries de forma àmplia. Dies després, però, l’assemblea local va donar el seu suport a Martínez en una reunió on cap representant del sector de Navarro es va presentar. L’assemblea va ser unànim a favor de la candidatura de Martínez.

Sortida de l’Assemblea Oberta

L’últim episodi ha ocorregut en els darrers dies, quan Martínez i la direcció local han anunciat que surten del projecte de l’Assemblea Oberta perquè, segons la seva opinió, no creix i ha fracassat. L’Assemblea Oberta busca articular una candidatura d’esquerres en l’òrbita d’ICV i EUiA però que vagi més enllà de les sigles i guanyi més adeptes. En els darrers dies s’havien articulat converses amb Podemos i altres agents.

L’anunci de la sortida d’EUiA va ser desmentit aquest dilluns per Navarro a Ràdio Sabadell mantenint que com a guanyador de les primàries seguirà treballant dins l’Assemblea Oberta i donant per tancat el conflicte intern. Navarro considera que va guanyar les primàries i el resultat ha estat ratificat per la direcció nacional, que podria moure noves fitxes en breu.

Usurpació

Aquest dimarts s’ha viscut un nou gir de volta. Un comunicat de la direcció local assegura que “EUiA es defensarà als tribunals si cal davant qualsevol intent de deslegitimació que patís així com tota usurpació de la seva representació pública, institucional i política”.

Tota participació que no sorgeixi de la coordinació legalment establerta d’aquesta organització tindrà caràcter exclusivament personal i no representarà EUiA Sabadell de cap manera. La nostra organització es troba en una situació inèdita per a nosaltres fins avui. Mai havia passat que un membre d’ella [en referència a Eduard Navarro] decideixi comunicar-se amb els afiliats i amics d’EUiA a través d’una política de cartes obertes i comunicats públics per després no comparèixer en les assemblees i fins i tot, posteriorment, no respectar els acords de la Comissió Política Local tot i haver participat”, asseguren.

EUiA acompanya el comunicat de la resolució aprovada per unanimitat a l’assemblea local del 18 de febrer. El text proclama a Marisol Martínez com a candidata de l’organització per a participar als processos de confluència i reprova a Eduard Navarro. Davant la sortida d’EUiA de l’Assemblea Oberta, i la relació amb altres forces polítiques, la direcció local demana respecte.

Foto portada: la coordinadora d’EUiA a Sabadell, Marisol Martínez. Autor: David B. 

8 Comments