Eugenio Díaz, director general d'SMATSA

SMATSA assegura que vetlla pels seus interessos i la seguretat de la plantilla

La direcció d’SMATSA assegura que el govern local els vol “ofegar econòmicament” per treure’ls la concessió. L’empresa sosté que es va querellar contra diversos membres de l’executiu municipal per defensar els seus interessos, que considera en risc després de les acusacions de sobrecostos. 

SMATSA es va querellar contra diversos membres del govern el passat mes de juliol. La denúncia va ser admesa a tràmit a la tardor. Segons el director general d’Àgora Grup, que engloba SMATSA, Eugenio Díaz, ja al gener de 2017 “es van fer acusacions gravíssimes contra la nostra gestió, que no han contrastat amb dades ni informes”. Després de l’obertura de cinc expedients aquest any, SMATSA va ampliar la querella a altres membres del govern, entre ells, l’actual alcalde.

“Han dissenyat cinc expedients amb una estratègia per asfixiar l’empresa, deixant-nos de pagar i penalitzar-nos si detecten alguna presumpta irregularitat”, manté Díaz, qui veu en els expedients la “materialització del delicte de prevaricació perquè són els expedients el que els faculta a ofegar-nos econòmicament”.

En tot cas, la presumpta estratègia del govern passaria per acabar treient SMATSA: “si ho volen fer, és possible, però la llei marca com es pot rescatar una concessió. Han de pagar. I la població ha de saber que no es pot subrogar la plantilla d’una empresa privada. S’ha de saber que la municipalització no és possible. Haurien de treure a concurs de nou el contracte”.

Can Gambús

Díaz acusa l’assessor del govern Jordi Colomer de ser al capdavant de l’operatiu: “el canvi de relació entre el govern i l’empresa va començar quan ell va arribar a Sabadell. I hi ha un patró idèntic al que va usar a Badalona: primer es va generar un run-run de queixes i després es fan greus acusacions contra l’empresa”.

Foto portada: Eugenio Díaz, en una entrevista. Autor: David B.

Comments are closed.