Foto portada: assistents a la trobada a Ca n'Oriac. Autor: PSC / cedida.

La família socialista es disputa el nord de Sabadell

  • La nova direcció del PSC de Sabadell es presenta al centre cívic de Ca n’Oriac.

  • Bosch i Monge presenten aquest dijous la seva plataforma ciutadana.

La nova executiva del PSC de Sabadell comença el seu desplegament territorial. I ha escollit el centre cívic de Ca n’Oriac per presentar-se. La zona nord ha significat sempre un bon grapat de suports pels socialistes que ara però estan disputats per l’anunci d’una plataforma al voltant dels exsocialistes, i ara regidors no adscrits, Lluis Monge i, sobretot, Carles Bosch.

La zona nord de Sabadell no és qualsevol pel Partit dels Socialistes de Catalunya. Tradicionalment ha significat un gran calader de vots, tant a les municipals com a les generals. La voluntat de l’exsocialista Carles Bosch, comerciant de Ca n’Oriac, de liderar una plataforma ciutadana al marge del partit, formada bàsicament per residents a la zona nord de Sabadell, ha mobilitzat l’oficialisme, coordinat ara pel diputat Pol Gibert, primer secretari de l’agrupació local, i amb l’exregidora Marta Farrés a la rereguarda.

La nostra prioritat és escoltar els ciutadans i les seves inquietuts”, assegura el primer secretari, Pol Gibert. “Avui venim aquí a escoltar-vos, a saber què opineu de l’estat l’educació, de la sanitat i dels serveis socials. El nostre eslògan és ‘Serem protagonistes’, i volem que vosaltres també ho sigueu”, ha assegurat Gibert.

Segons el PSC, unes 150 persones van assistir a la presentació. La nova executiva va explicar les seves prioritats, amb la recuperació del govern local l’any 2019 com a objectiu i anunciant un “punt i apart” al partit. Van intervenir el responsable de moviments socials, Eloi Cortés, i el responsable d’educació i veí a Ca n’Oriac, Manolo Robles. La secretària de la federació, Marta Farrés, sosté que “quan els socialistes ens posem les piles, som imparables”.

Nosaltres hem fet possible les noves estacions dels FGC, hem fet el projecte de la plaça d’Espanya, hem fet les obres a Roureda, les noves biblioteques, i moltes coses més. Doncs ara, que ens diguin què és el que ha fet el govern del canvi en aquests dos anys”, ha assegurat l’exregidora Farrés.

El portaveu municipal Josep Ayuso, ha mantingut que el quatripartit ho està fent molt malament perquè “no escolta i això és el que sí farem nosaltres. A més ho farem units després dels moments de diferències importants que hem tingut, però que ja hem superat”.

Ara per ara, a falta de dos anys per les eleccions, a banda del quatripartit local, es marca territori al nord. I pel retrovisor es mira la plataforma d’exsocialistes, que es presentarà en públic aquest dijous al casal Pere Quart.

Foto portada: assistents a la trobada a Ca n’Oriac. Autor: PSC / cedida. 

Comments are closed.