Foto portada: el raper Elgio, aquest dijous. Autor: J.d.A.

La Junta de Portaveus demana l’absolució del raper de Sabadell processat a l’Audiència Nacional

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha demanat, amb els vots del govern municipal, que s’absolgui el raper sabadellenc encausat per l’Audiència Nacional.

Elgio, de 22 anys, forma part del col·lectiu de rapers La Insurgencia, i està processat per les lletres de les seves cançons. La fiscalia els acusa d’enaltir el terrorisme, incitar a l’odi contra les institucions de l’Estat i associació il·lícita en les lletres de les seves cançons. El passat 17 de novembre va ser citat davant l’Audiència Nacional, amb la resta de cantants, alguns residents a Mèxic, Colòmbia o El Salvador (més info: ‘Un raper de Sabadell, davant l’Audiència Nacional, per les seves lletres‘).

La Junta de Portaveus de Sabadell ha demanat la seva absolució. Així mateix ha rebutjat el “tribunal d’excepció” que suposa l’Audiència Nacional, l’origen del qual és el Tribunal d’Ordre Públic franquista, pel “seu caràcter contrari al dret i la seva marcada trajectòria”. Els portaveus donen suport també a la llibertat d’expressió com a “dret humà fonamental”. Els quatre grups que donen suport al govern van votar a favor, mentre que CiU es va abstenir i PSC, Ciutadans i PP van votar en contra.

Foto portada: Elgio, el passat hivern, a la carretera de Prats. Autor: J.d.A.

Comments are closed.