Foto portada: junta d'accionistes de CASSA, l'any 2013, amb Bigatà a la segona fila, el tercer per l'esquerra. Autor: J.d.A.

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció considera un “fet important” la nova peça del cas Mercuri

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció valora com a “important” l’obertura d’una nova peça al cas Mercuri, la número 34, que, tal i com va avançar iSabadell divendres passat, investiga els dos exalcaldes socialistes de Sabadell, Manuel Bustos i Juan Carlos Sánchez, entre altres exregidors. L’Entesa per Sabadell recorda que ja va denunciar políticament els fets fa anys.

La clau de volta de la investigació rau en les assignacions que cobren els membres del Consell d’Administració de la Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA). Com el consistori és accionista de l’empresa, el segon més important, té representació dins del consell. I els consellers cobren assignacions, deixant de banda les dietes o altres indemnitzacions. Mentre que històricament CASSA havia ingressat directament les assignacions dels consellers municipals al compte de l’Ajuntament, a partir de cert moment es van entregar de forma personal als consellers. Segons va declarar el director general de CASSA davant la jutgessa instructora, i consta a la interlocutòria judicial a la que ha accedit iSabadell, el canvi va venir motivar per petició del govern sabadellenc, en aquella època encapçalat per Manuel Bustos.

La instructora, Beatriz Faura, ha obert investigació per saber si es va produir un presumpte delicte contra l’administració pública o, segona opció, si va haver-hi un presumpte delicte d’apropiació indeguda. Per a tal efecte investiga a l’exalcalde Manuel Bustos i els exregidors i consellers de CASSA Juan Carlos Sánchez (alcalde entre 2013 i 2015), Paco Bustos, Joan Manau i Ricard Estrada, a més de dos treballadors municipals, Jordi Ferrer i Rosa Quirante.

“El cas Mercuri continua obert i actiu”

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l’acusació popular en diverses peces del cas Mercuri, considera un “fet important” la investigació.

L’obertura d’aquesta nova peça és considerada important pel fet que s’investigui i no quedi impune una pràctica de la qual ja se’n tenia coneixement, com és el cobrament poc ètic, i probablement il·licit, de dietes per part de càrrecs electes i de funcionaris per exercir una representació municipal que forma part de les seves funcions. Però també esdevé important pel fet de posar de relleu que el cas Mercuri continua obert i actiu, amb la fermesa judicial necessària per a perseguir tot indici de delicte generant noves actuacions judicials, malgrat que la seva resolució quedi alentida a causa de la migradesa dels recursos judicials”, asseguren en un comunicat.

Es tracta d’assignacions d’entre 3.000 euros anuals i fins a 10.000 euros anuals, segons la interlocutòria de la jutgessa, tal i com va informar iSabadell en primícia fa sis dies (més info: ‘Investiguen Bustos i Sánchez per cobrar assignacions de CASSA‘).

L’Entesa reivindica la seva tasca

Per la seva part, l’Entesa per Sabadell, a l’oposició durant els 16 anys de governs socialistes i ara dins la Crida per Sabadell, recorda que van denunciar els fets a nivell polític. Recorden com l’any 2013 van portar una moció al ple per obligar a revertir les assignacions a les arques municipals. La moció va ser rebutjada pel PSC, amb l’abstenció del PP. Malgrat tot, la realitat és que el govern, ja amb Juan Carlos Sánchez a l’alcaldia, va tornar a l’antiga pràctica ingressant les assignacions al compte municipal.

Foto portada: junta d’accionistes de CASSA, l’any 2013. Autor: J.d.A.

Comments are closed.