Presa de possessió de Manuel Bustos, l'any 2011. Autor: Ajuntament.

La policia indaga en els comptes de la campanya de Bustos l’any 2011

Agents dels Mossos d’Esquadra han demanat documentació relativa a la campanya de les municipals del 2011 aquest dimecres a la seu nacional del PSC, al carrer Nicaragua de Barcelona. Tot dins la investigació del cas Mercuri.

Els Mossos volen la documentació comptable de la campanya del 2011, l’última a la que es va presentar Manuel Bustos com a cap de llista del PSC. Fonts socialistes han confirmat la informació, avançada per Europa Press. La seu nacional del PSC té registrada la comptabilitat de les federacions del partit.

La documentació s’adjuntarà a tot allò trobat fins ara al cas Mercuri. El sumari del cas recull sospites de la policia que l’empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària va pagar un acte electoral del PSC. Els directius de l’empresa han negat aquest extrem.

PSC Sabadell, oberts a col·laborar

El PSC de Sabadell ha manifestat la seva col·laboració amb el cost de Mossos d’Esquadra en qualsevol petició que se’ls faci. Els socialistes asseguren que són els “primers interessats” en que es resolgui la investigació i vol traslladar a la ciutadania que han començat un procés de “renovació i treball amb vocació de futur, amb una nova executiva i un projecte col·lectiu basat en nous lideratges i nous objectius”. La posició de l’agrupació local és que “sempre serà la defensa dels valors i l’eradicació de les pràctiques i accions que ens allunyen de la virtut política”.

Per la seva part, el grup municipal de Ciutadans ha demanat al PSC que expliquin com van finançar les campanyes electorals i asseguren que només així aconseguiran tenir “credibilitat”. Demanen a l’executiva de la “suposada regeneració socialista” que expliqui si empreses concessionàries de l’Ajuntament van pagar actes de campanya.

Foto portada: darrera presa de possessió de Bustos com a alcalde, l’any 2011.

Comments are closed.