Barcelona Horses

La Policia Municipal precinta part de l’hípica de Ca n’Alzina

Enmig d’unes competicions internacionals d’hípica amb el suport de la Federació Catalana d’Hípica. L’Ajuntament finalment ha precintat a començaments d’aquesta setmana la part de l’hípica de Ca n’Alzina dins del terme municipal de Sabadell. El conflicte ve de fa temps. I és que l’hípica i totes les instal·lacions han crescut sense llicència.

L’Entesa per Sabadell, a l’oposició, va denunciar que la formació d’una hípica d’abast internacional entre Sabadell i Polinyà s’havia fet en precari, ja que no es tenien les llicències d’obres i activitats pertinents. Després de setmanes, i enmig de negociacions per normalitzar la situació, el propi govern municipal ho va reconèixer.

Però, malgrat tot, els organitzadors d’una prova hípica d’àmbit internacional, la Barcelona Dressage Tour, van demanar una llicència extraordinària per a dur a terme el campionat aquest mes. Segons explica el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramon Burgués, el consistori la va denegar vistos els antecedents (la propietat té diversos expedients de disciplina urbanístics oberts). “Però aquest cap de setmana vam veure que es podien estar fent activitats a Sabadell”, reconeix Burgués, qui assegura que van enviar agents policials en diverses ocasions fins que dilluns a la tarda es va dictar un decret per precintar les instal·lacions pel que fa al terme municipal de Sabadell. Segons el regidor, s’havien observat cavalls i algunes furgonetes dins el terme municipal que prèviament havia estat delimitat amb cal.

Una de les proves. Autor: Federació Catalana d'Hípica
Una de les proves. Autor: Federació Catalana d’Hípica

S’està fent la prova igualment, però en el terme municipal de Polinyà? “La Policia Municipal no ho mira i nosaltres el que fem és fer complir la legalitat al terme municipal de Sabadell, com continuarem fent”, assegura el regidor socialista. L’Entesa per Sabadell, però, creu que només la pressió política feta pel seu grup ha obligat el govern a fer complir la legalitat a Sabadell. Han estat tot el cap de setmana insistint per vigilar que es complís la normativa. Però ara asseguren que tampoc a Polinyà disposen de llicència, i insten el consistori vallesà a fer complir-la també. “La inacció contravé nombroses normatives i comporta importants responsabilitats”, diu l’Entesa en un comunicat.

El grup opositor recorda que “cap de les activitats que es realitza en aquest complex en el terme municipal de Sabadell no es troba legalitzada”. Entre elles, un restaurant per a 120 persones i l’hípica.

De moment, malgrat el precintat al terme de Sabadell, la prova hípica es continua celebrant. Té previst acabar el diumenge 29 de març. Té més de 300 participants d’una vintena de països.

Foto portada: entrada a les instal·lacions de Barcelona Horses, l’hípica de ca n’Alzina.

8 Comments