Foto portada: a l'esquerra, els regidors socialistes Josep Ayuso, Cristian Sánchez i Anna Carrasco. A la dreta, els exsocialistes, ara no adscrits, Carles Bosch i Lluis Monge. Autor: David B.

La trencadissa socialista es fa visible al ple: com afecta als regidors no adscrits i al PSC?

Els fins ara regidors del PSC Carles Bosch i Lluis Monge ja són regidors no adscrits. La trencadissa del grup municipal socialista s’ha fet evident aquest dijous al ple, quan s’ha donat compte de l’abandonament de la disciplina del PSC.

Malgrat la històrica davallada de 13 a cinc regidors, el PSC va guanyar les eleccions municipals del 24 de maig de 2015. Però ara serà la cinquena força del plenari.

A més de les conseqüències simbòliques i polítiques, la trencadissa del grup també en tindrà d’econòmiques, ja que el grup municipal socialista rebrà menys diners per part de la corporació. Cada grup municipal rep 2.500 euros mensuals més 470 euros per cada regidor. Així si el grup socialista cobrava fins ara 4.850 euros mensuals ara en rebrà 3.910 euros, 940 euros menys cada anys.

Els drets de Bosch i Monge

Per la seva part, Carles Bosch i Lluis Monge passen a ser regidors no ascrits (com l’exPP Antonio Vega o l’independent d’ICV Carles Marlés durant l’anterior mandat). Cobraran el mateix que fins ara, el mateix que qualsevol altre regidor de l’oposició que no és portaveu, uns 1.200 euros mensuals o 15.000 anuals. Tenen els mateixos drets que qualsevol altre regidor (accés a reunions, presentar mocions, telèfon mòbil i tauleta). Bosch i Monge han anunciat la seva voluntat de coordinar-se i repartir-se les comissions informatives a les que poden acudir. Malgrat que els no adscrits no poden configurar un grup municipal, res els impedeix la coordinació de facto.

Foto portada: el portaveu de CiU, Carles Rossinyol. Autor: David B.
El portaveu de CiU, Carles Rossinyol. Autor: David B.

Bosch i Monge, però, no podran entrar, a la Junta de Portaveus, ja que no en són, ni a la part no pública de la Junta de Govern Local (a la part pública tenen accés tots els ciutadans que així ho desitgin, que són molt pocs). Tampoc tindran dret a la infraestructura de la que disposen els grups municipals (un despatx equipat a l’Ajuntament i un treballador eventual a mitja jornada).

Rossinyol, de nou cap de l’oposició

Així mateix, la caiguda del PSC a la cinquena força dóna de nou, com qui no vol la cosa, a Carles Rossinyol, el títol oficiós i mai oficialitzat de ‘cap de l’oposició’, i al grup de CiU el de principal força de l’oposició. I és que la formació política a l’oposició amb més representants serà de nou Convergència i Unió, que té quatre regidors.

Foto portada: a l’esquerra, els regidors socialistes Josep Ayuso, Cristian Sánchez i Anna Carrasco. A la dreta, els exsocialistes, ara no adscrits, Carles Bosch i Lluis Monge. Autor: David B. 

Comments are closed.