Portal Transparència Sabadell

La web de l’Ajuntament fa ple en l’índex de transparència

El web municipal de Sabadell ha fet ple en els indicadors que la Fundació Transparència Internacional té en compte per elaborar el seu índex ITA (Índex de Transparència dels Ajuntaments) durant l’any 2014. De fet, només hi ha 18 ajuntaments a tot l’estat espanyol que tinguin la mateixa puntuació.

Els 18 consistoris són Sabadell, Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Badalona, Barcelona, Bilbao, Getxo, Guadalajara, Lleida, Móstoles, Oviedo, Palma de Mallorca, Sant Cugat del Vallès, Soria, Torrejón de Ardoz, Torrent, Vitòria i Saragossa. La Fundació Transparència Internacional analitza el web municipal dels 110 ajuntaments amb més població d’Espanya. La puntuació mitjana ha estat de 85,2 punts sobre 100.

S’utilitzen una vuitantena d’indicadors que mesuren la informació sobre la corporació, les relacions amb els ciutadans, la transparència respecte als comptes municipals, la contractació de serveis, en quant a urbanisme i obres i altres. Segons assegura el consistori, a través del Portal de Transparència es poden obtenir de manera directa totes les informacions que es demanen en els 80 indicadors. En els darrers temps s’ha incorporat informació gràfica i resums de dades que fan més comprensible la lectura.

Altres guardons

Aquest reconeixement se suma a altres. L’any 2010 la fundació Transparència Internacional ja va donar al consistori sabadellenc el primer lloc al rànquing. D’altra banda, la UAB ha reconegut el consistori sovint amb el segell Infoparticipa, que certifica la qualitat de la comunicació pública local. L’any 2012 va ser el primer ajuntament català en obtenir una valoració positiva del 100 per cent dels 41 indicadors que integraven l’Índex de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Tots aquests reconeixements sobre transparència no han impedit que el consistori sabadellenc estigui al mig dels principals casos de corrupció municipal.

2 Comments