Foto portada: part de la junta de la Xarxa Onion. Autor: cedida.

La Xarxa Onion publica un manifest a favor de l’1-O i en suport a Maties Serracant

La xarxa d’emprenedors Onion publica un manifest en “defensa dels drets fonamentals i suport a l’Alcalde” davant les últimes notícies sobre el referèndum de l’1 d’octubre. El text el firma la junta directiva de l’entitat, que representa a 140 empresaris de Sabadell i comarca.

La Xarxa Onion presenta un manifest en defensa del dret a decidir en el referèndum de l’1 d’octubre, de l’alcalde Maties Serracant i de la llibertat d’expressió, reunió i ideologia, entre altres. Els signants denuncien les últimes actuacions dels diferents cossos policials.

Aquests darrers dies hem vist registrar redaccions de diaris, requisar planxes d’impressió com si fossin armament, clausurar pàgines web, censurar revistes, prohibir conferències, aturar una cercavila. […] Com queda, després de tot plegat, la nostra tan preuada llibertat?”, es pregunten els signants del manifest.

El president de l’entitat, Arnau Bonada, assegura a iSabadell que a la Xarxa “estem espantats amb tot el que està passant últimament perquè la majoria de nosaltres hem nascut en democràcia i mai ens haguéssim imaginat que l’Estat espanyol pogués arribar a fer aquest tipus de coses”. Bonada afegeix que la gota que ha fet vessar el got ha estat la identificació d’un gegant a la festa major de Can Llong perquè portava un ‘Sí’ al referèndum (més info: ‘Incident amb els gegants a la Festa Major de Can Llong‘).

Com a part de la societat civil de Sabadell ens hem de pronunciar i vam voler fer aquest manifest, que entenem que és inclusiu. A la Xarxa Onion hi ha més de 140 empreses associades i moltes sensibilitats diferents, per això no ens vam manifestar ni a favor del ‘sí’ ni del ‘no’; sí que ens manifestem a favor de la democràcia i del dret a decidir”, assegura Bonada.

El manifest també mostra el seu suport a l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant (més info: ‘Fiscalia demana imputar els alcaldes a favor de l’1-O‘). Donen també suport a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre “perquè la gent pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur”. És la primera vegada que la Xarxa Onion es manifesta políticament i, segons Bonada, ho fa ara perquè “ens sembla que són moments excepcionals que també requereixen posicionaments excepcionals, i també creiem que havíem de fer un pas endavant”.

Foto portada: part de la junta de la Xarxa Onion. Autor: cedida.

Comments are closed.