Foto portada: protesta al ple. Autor: David B.

La Zona Hermètica, a l’Ajuntament

Treballadors i usuaris de la Zona Hermètica s’han concentrat a la plaça Sant Roc aquest dijous durant el ple municipal per protestar contra la inacció municipal per planificar un nou model d’oci en paral·lel a l’agonia de la Zona Hermètica.

Les discoteques de la Zona Hermètica estan sense llicències des de la primavera de l’any passat. Malgrat que les sales de ball i bars musicals encara no han estat sancionat, han rebut diverses inspeccions i alguns locals ja han passat.

Bora Bora ja ha marxat a Granollers, Drinkking a Sant Cugat i altres a Barcelona. Queden set locals i vivim tota una agonia”, assegura des de la plaça Sant Roc el president de l’Associació de Locals d’Oci Nocturn, Joan Cosp. “Hi ha treballadors que pateixen pel lloc de feina i usuaris que volen sortir de festa a Sabadell. Una ciutat de 210.000 habitants no pot tenir set locals nocturns?”, es pregunta l’empresari, qui recorda que els orígens de l’espai van anar de la mà de l’Ajuntament i un grapat d’empresaris locals, alguns dels quals han traslladat el negoci fora de Sabadell.

Els manifestants han convertit la plaça en una improvisada pista de ball, compartida amb altres mobilitzacions que han arribat al ple: veïns del barri del Poblenou, membres de la Policia Municipal i sindicats. Després han pujat a les portes del ple. En un moment determinat han començat a cridar ‘Queremos trabajar‘. Després d’uns segons l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha fet tancar les portes d’accés a la sala de plens. Mentre a dins seguia el debat, a fora seguien els càntics.

L’any 2015 tots els grups municipals es van comprometre a treballar un nou model d’oci nocturn (més info: ‘A contrarellotge per definir un nou model d’oci‘). Cosp assegura que en aquest temps no s’ha planificat res: “si vull tancar una discoteca i obrir-ne una altra a Sabadell, ara mateix no puc. I el regidor ens diu ara que potser d’aquí a dos o trens anys podem tenir un nou model. Aquesta gent no pot esperar. Serem la primera gran ciutat espanyola sense zona d’oci”.

Foto portada: usuaris de la ZH, a les portes del ple. Autor: R.Benet.

Comments are closed.