L’acusació popular a Mercuri demana a l’Ajuntament més fermesa amb l’investigat intendent Duran

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció demana al govern municipal més fermesa per evitar que la Policia Municipal tingui de comandament una persona imputada per delictes contra l’administració pública. L’intendent de la Policia, Josep Miquel Duran, va tornar al seu lloc de feina dilluns després d’un any de baixa.

Malgrat que Duran va agafar vacances unes hores després i que quan torni del seu descans ja tindrà un superior, Joan Antoni Quesada, la plataforma que exerceix l’acusació popular al cas Mercuri demana al quatripartit d’esquerres més fermesa per apartar Duran de les seves responsabilitats, i més celeritat per obrir un expedient administratiu que determini si va dur a terme actuacions irregulars.

Duran va agafar la baixa mèdica 48 hores abans del canvi de govern a l’ajuntament de Sabadell. I com va publicar iSabadell aquest dilluns (més info: ‘L’investigat intendent Duran, de nou a la Policia‘), aquest 25 d’abril es va presentar al seu lloc de feina amb l’alta mèdica, disposat a recuperar el comandament del servei policial. Ha estat gairebé un any de baixa i va tornar una setmana abans de tenir un superior, el nou Intendent major de la Policia, Joan Antoni Quesada.

Aquesta actitud, al nostre entendre, desafiant i provocadora del senyor Duran, representa un menyspreu per la funció pública, per la ciutat i pel cos de la Policia municipal. Davant d’aquesta situació, des de la Plataforma SBDLC demanem al govern municipal la màxima fermesa política per a prendre les mesures necessàries per apartar-lo de les responsabilitats dins la Policia municipal, alhora que reclamem més celeritat en l’obertura de l’expedient administratiu per determinar quines actuacions irregulars hagi pogut cometre mentre exercia el màxim comandament policial”, assegura l’entitat, formada per partits d’esquerres (ERC, ICV, EUiA, Entesa, CUP, Guanyem i ciutadans a títol individual), que exerceix l’acusació popular en bona part de les peces que conformen el cas Mercuri.

Duran està sent investigat en la peça sobre els abocaments irregulars a la finca de Can Xupa, per treure multes de trànsit i per omissió del deure de perseguir el delicte. “Uns presumptes delictes molts greus que infligeixen tot principi d’un funcionari públic”, assegura Sabadell Lliure de Corrupció. L’intendent de la Policia Municipal va anar a treballar dilluns però ja no ha tornat. Ha agafat vacances. És la sortida que ha trobat el quatripartit encapçalat per Juli Fernàndez per evitar un cap de la Policia Municipal imputat fins que s’incorpori al cos el nou Intendent major, Joan Antoni Quesada, el proper 1 de maig.

Foto portada: Josep Miquel Duran, anant a declarar als jutjats. Autor: David B. 

One Comment