SBD Lliure de Corrupció

L’acusació popular al cas Mercuri demana col·laboració

  • La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció busca per internet 6.000 euros per ser acceptada al gruix del cas.

  • La personació té com a objectiu fer partícep a la ciutadania d’un procés judicial que l’afecta directament.

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció busca la col·laboració ciutadana per a poder-se personar com a acusació popular al gruix del cas Mercuri, que investiga presumptes casos de corrupcíó amb epicentre a l’ajuntament de Sabadell.

Després de dipositar dues fiances de 3.000 euros, ara l’acusació popular ha d’afrontar una tercera, en aquest cas de 3.000 euros, després que l’Audiència Provincial de Barcelona així ho dictaminés. En aquest cas, han posat en marxa una campanya de micromecenatge a través d’internet per recaptar 6.000 euros. Així es podran personar al gruix del cas i també afrontar altres despeses que comporta l’acusació popular. Es poden fer aportacions al següent enllaç: ‘Fiança cas Mercuri‘.

SBD Lliure de corrupció

En les setmanes posteriors a l’esclat del cas Mercuri, que aviat farà dos anys, es va constituir a Sabadell la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, formada per ciutadans, entitats i partits polítics d’esquerres (ICV, EUiA, Entesa, ERC, CUP, MPS). Després de diversos actes de mobilitzaicó al carrer, l’estiu de l’any 2013 la plataforma va decidir personar-se al cas. Ho farien de la mà de l’Associació Lliure d’Advocats de Catalunya i usant el mecanisme de l’acusació popular, que els permetria aportar proves, fer interrogatoris, ser presents a tot el procediment i intentar arribar fins al final. Els tribunals han establert diverses fiances a la plataforma per a personar-se.

Els membres de la plataforma asseguren que la personació té com a objectiu fer partícep a la ciutadania d’un procés judicial que l’afecta directament. Consideren que les successives fiances són desproporcionades però que val la pena fer un esforç per “col·laborar activament a esclarir els fets, cooperar en la investigació i aportar proves”. En aquest sentit, la plataforma estableix una sèrie d’obsequis a aquelles persones que hagin fet aportacions. Es poden fer donacions de 5, 10, 15, 20, 25, 40, 50 i 250 euros. Fins aquest diumenge a la tarda s’han fet vint aportacions, amb 470 euros recaptats.

Foto portada: Membres de Sabadell Lliure de Corrupció dirigit-se cap al TSJC. Autor: David B.

Comments are closed.