Foto portada: intervenció de Serracant, a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

L’Ajuntament atura tota l’activitat institucional

El govern de Sabadell paralitza la seva activitat institucional de forma indefinida després dels fets viscuts aquest dimecres. Així mateix, es fa una crida des de formacions properes a acompanyar l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que no s’ha presentat a declarar davant la fiscalia, que l’acusa de desobediència i/o prevariació pel seu suport al referèndum de l’1 d’octubre.

Matí agitat a Sabadell. L’escorcoll de la Guàrdia Civil al domicili de l’assessor de la Generalitat Joan Ignasi Sànchez a Sabadell ha fet concentrat unes 200 persones en senyal de protesta. L’actuació policial ha escalfat més els ànims, amb ciutadans, fotògrafs i regidors anant per terra. La Guàrdia Civil s’ha endut Sànchez detingut, acusat, segons l’entorn de la seva família, per sedició.

Manifestació cap a l’Ajuntament

Bona part dels concentrats s’han desplaçat des del carrer de Sant Ferran (Gràcia) fins la plaça Sant Roc, on s’han concentrat. L’equip de govern s’ha reunit d’urgència i ha decretat l’aturada de l’activitat institucional municipal fins a nova ordre, cap a les 14 hores.

Aturada l’activitat institucional

Quatre hores abans, l’alcalde, Maties Serracant, havia de declarar davant la fiscalia de Sabadell pel seu suport a l’1-O. Està sent investigat per desobediència i/o prevariació, segons l’escrit de fiscalia que va rebre aquest dimarts. Serracant no hi ha assistit, considerant “il·legítima” la fiscalia i a la mateixa hora ha comparegut amb l’equip de govern, el grup de CiU i els regidors no adscrits. Després s’ha dirigit a la concentració davant el domicili de Joan Ignasi Sànchez, tornant en la manifestació cap a l’Ajuntament, tot tancant un matí frenètic a Sabadell, amb l’anunci de l’aturada de l’activitat institucional de la corporació municipal de forma indefinida. “La ciutat no pot permetre que s’enduguin cap alcalde o alcaldessa, només volem posar les urnes”, ha assegurat Serracant a les portes del consistori.

A continuació, diversos ciutadans han pres la paraula, fent coneixedors als assistents les diverses concentracions convocades a Barcelona i Sabadell. Xavi Pellicer, de la Crida, ha fet una petició d’acompanyar l’alcalde sempre que sigui possible, ja que pot ser detingut en qualsevol moment per ser portat davant la fiscalia.

Foto portada: intervenció de Serracant, a la plaça Sant Roc. Autor: David B. 

Comments are closed.