Ayuso (PSC), durant la seva intervenció. Autor: David B.

L’Ajuntament es personarà com a acusació particular al cas Ca n’Alzina

L’Ajuntament es personarà com acusació particular al cas Ca n’Alzina, que investiga les presumptes irregularitats a una finca situada entre Sabadell i Polinyà i que esquitxa el portaveu del PSC, exregidor d’Urbanisme, Josep Ayuso. Els fets s’investiguen al jutjat d’instrucció número 4.

Durant anys, es van fer construccions a la zona, sense cap llicència. Tot, en un espai protegit, per construir una hípica de nivell internacional i un restaurant, entre altres. Entre els investigats (abans imputats) hi ha l’exalcalde de Polinyà, el propietari de la finca, l’excap de Planificació Urbanística de Sabadell, Maite Morao, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme entre 2013 i 2014, Josep Ayuso, ara portaveu del PSC. L’Entesa per Sabadell està personada com acusació popular. Ara l’Ajuntament s’afegirà com acusació particular. Podrà així ser part activa a la investigació.

“Perjudici al medi ambient”

Les forces del govern han donat suport a la personació. La regidora de Transparència, Elena Hinojo (UpC), defineix els fets de Ca n’Alzina com “un perjudici molt important al medi ambient”. “Els danys al Rodal són irrecuperables”, ha lamentat el republicà Xavier Guerrero. “S’han fet infraccions molt greus”, recorda Glòria Rubio (Crida). El regidor de Guanyem Miquel Soler manté que “és procedent que l’Ajuntament sigui actiu”. El regidor no adscrit Lluis Monge ha donat suport a la personació, tot i que Monge ha demanat “valentia” per personar-se a tots els casos judicials que afectin càrrecs públics, en referència a Cal Balsach, que esquitxa Maties Serracant. L’ombra del cas Cal Balsach ha estat present en tot el debat.

Ca n’Alzina i Cal Balsach

Pel que fa a l’oposició, el portaveu del PSC, Josep Ayuso, assegura que “no tinc cap problema en que l’Ajuntament es personi; votarem a favor” i ha explicat que un informe dels Mossos manté que a Ca n’Alzina no se’n deriva cap responsabilitat de càrrec públic ni tècnic. “Però les dues mocions tenen un element comú: hi ha un regidor imputat”, ha finalitzat Ayuso. També Rossinyol ha subratllat les coincidències entre els dos casos i, com el popular Gesa després, ha fet una sola intervenció pels dos punts: els dos casos afecten un regidor, han estat oberts per un jutge i investiguen presumptes irregularitats. Rossinyol demana evitar la judicialització de la política municipal o, almenys, tractar “els temes iguals d’una mateixa forma, com hauria de ser el cas”. Per la seva part, Ciutadans ha demanat portar el debat a la comissió informativa de Transparència i no al ple, lamentant que es busqui “certa publicitat”, en paraules del regidor García.

La personació ha sortit endavant per unanimitat.

Foto portada: el portaveu del PSC, Josep Ayuso, investigat al cas Ca n’Alzina, aquest dijous. El portaveu socialista ha votat a favor de la personació del consistori a la peça que l’afecta. Autor: David B. 

One Comment