Foto portada: la sala de plens durant la sessió. Autor: J.d.A.

L’Ajuntament es personarà com acusació popular en cinc peces del cas Mercuri

  • La jutgessa d’instrucció desestima l’acusació particular en cinc peces.

  • Ayuso (PSC) considera un “postureig” inútil la personació com acusació popular.

L’Ajuntament es va personar fa un any com acusació particular en 22 peces del cas Mercuri. Però la jutgessa ha desestimat la personació en cinc de les peces, entre elles la principal del cas (la peça 1 que investiga presumptes cobraments de comissions a canvi d’obres). La jutgessa Beatriz Faura entèn que en les peces no s’ha produit perjudici econòmic al consistori. El consistori buscarà ara personar-se com acusació popular.

Donat això, l’executiu municipal ha impulsat personar-se en aquestes cinc peces com acusació popular. S’ha executat mitjançant un decret de l’alcalde, Juli Fernàndez, del 13 de juny, ratificat pel ple aquest dijous: “volem ser part activa en la fase d’instrucicó”, ha assenyalat la regidora de Transparència, Elena Hinojo. De fet, l’acusació popular ja és impulsada per la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció. Ara s’hi afegirà, en cinc peces, l’Ajuntament.

La nostra voluntat és aclarir els fets”, sosté Hinojo, qui ha assegurat que la personació vol complir l’esperit del que va aprovar el ple en el darrer mandat: “que l’Ajuntament fa tot allò possible per restituir i defensar els seus interessos”.

La mesura ha comptat amb el vot a favor de 22 dels 27 regidors: els d’Unitat pel Canvi, ERC, la Crida, CiU, Ciutadans, Guanyem i el PP. El PSC s’ha abstingut, considerant la mesura un mer “postureig” en paraules del portaveu, Josep Ayuso.

L’acusació popular no aporta res a l’Ajuntament ni a la ciutat si es volen rescabalar els eventuals perjudicis econòmics. No pot reclamar cap responsabilitat civil ja que la llei no la té com a part perjudicada”, ha dit Ayuso.

El regidor d’Esquerra Gabriel Fernàndez assegura que “sense memòria no hi ha futur; els errors del passat es podrien reproduir de nou. El govern té responsabilitat de construir un futur amb el màxim coneixement del passat”. La portaveu de la Crida, Míriam Ferràndiz, ha assegurat que “la institució portava molts anys governada per la màfia. Les pràctiques de xoriços i corruptes allunyen la gent de les institucions”. El portaveu de Convergència, Carles Rossinyol, ha assegurat que “cal tancar el tema però tancar-lo bé i això passa perquè l’Ajuntament exerceixi totes les actuacions necessàries per rescabalar els seus interessos”. El regidor de Ciutadans José Luis Fernández ha defensat la personació. El regidor de Guanyem Miquel Soler ha assegurat que “si algú va robar l’Ajuntament ha d’actuar. Per això votarem a favor”. El PP s’ha afegit a la personació. “És important que esbrinem tantes coses com poguem”, ha dit el portaveu, Esteban Gesa.

Foto portada: la sala de plens durant la sessió. Autor: J.d.A.

Comments are closed.