Ple Municipal - Albert Boada

L’Ajuntament suspèn un concurs de personal al trobar presumptes irregularitats

L’Ajuntament ha obert un expedient i ha aturat el procés per ampliar una borsa de treball per proveir les places de personal subaltern després que un membre del tribunal de selecció hagi donat el crit d’alarma: alguns candidats podrien haver tingut accés a les respostes de l’exercici. Els més de 200 aspirants hauran d’esperar noves instruccions.

Ja s’havia fet la primera prova, el passat 17 de novembre. Però no servirà de res. Cal començar de nou. Entre les 230 persones presentades, un representant del tribunal de selecció ha detectat que algun candidat podria haver tingut accés a les respostes abans de temps. Davant dels fets, i segons assegura el consistori, s’ha aturat el procés i s’ha obert un expedient informatiu. El consistori assegura que “prendrà les mesures disciplinàries oportunes si l’expedient conclou que hi ha hagut irregularitats”. S’avisa també a l’Oficina Antifrau.

De moment el procés s’ha suspès. No hi ha calendari alternatiu però caldrà repetir la prova, nomenar un nou tribunal i excloure les persones que hagin incorregut en les irregularitats si es demostren. El quatripartit assegura que “es farà una revisió dels procediments de contractació i s’extremaran les mesures de seguretat en els processos de selecció” d’ara endavant, desenvolupant un Pla d’Integritat.

Canviat el tribunal

El concurs públic per ampliar la borsa de treball de personal subaltern (bàsicament, per a personal interí que faria substitucions) es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) el dia 9 de setembre. Durant aquell mes es van admetre les sol·licituds i després va començar el concurs. El 20 de novembre, un cop detectades les presumptes anomalies, i mitjançant un decret del regidor de Serveis Centrals, Albert Boada (Crida), ja es va modificar la composició del tribunal, que està format per un president i quatre vocals. Ara s’ha donat a conèixer el cas, i el concurs de moment queda suspès.

Foto portada: el regidor de Serveis Centrals i Recursos Humans, Albert Boada, intervenint en un ple. Autor: David B.

One Comment