Foto portada: la portaveu de l'Entesa, Virgínia Domínguez, i el regidor Maties Serracant. Autor: David B.

L’Entesa portarà als jutjats presumptes irregularitats en el moviment de terres del Parc Agrari

  • La formació política portarà els abocaments al jutjat de guàrdia properament

  • A ca n’Ustrell es van abocar l’equivalent a 80.000 camions.

L’Entesa ha denunciat que durant anys s’han abocat sense cap tipus de control tones de runa, plàstic i ferros, en les finques de Ca n’Ustrell i Ca n’Argelaguet, al Parc Agrari, incomplint les condicions de les llicències concedides per l’ajuntament de Sabadell.

Els membres de l’Entesa han assegurat que els abocaments de terres realitzades als darrers anys “incompleixen de forma evident les llicències. En bona part s’han realitzat sota l’empar dels plans de millora de finques rústiques, abocant-hi materials no aptes pel sòl agrari”.

Segons ha manifestat la portaveu de l’Entesa, Virginia Domínguez, a “Ca n’Ustrell s’han abocat de forma descontrolada 1.678.000 metres cúbics de tot tipus de material i que corresponen a abocar la càrrega de 80.000 camions”.

Després de l’esclat del cas Mercuri, l’Ajuntament va obrir expedients de disciplina als dos àmbits, ordenant la retirada de les terres i la restauració de l’espai. Segons l’Entesa, encara hi ha materials que no haurien d’haver estat abocats.

El jutge hauria d’exigir que es retirin les terres i, si creu que hi ha una causa, la investigui i en determini el cessament il·legal de terres barrejades amb materials no aptes pel sòl agrari a les finques de Ca n’Ustrell i Ca n’Argelaguet”, ha conclòs Domínguez.

En els propers dies l’Entesa portarà el cas de les terres del Parc Agrari al Jutjat de Guàrdia, per posar en coneixement dels jutges la conveniència d’aprofundir encara més en aquest assumpte.

Burgués (Urbanisme) manté que es restituiran els espais

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramon Burgués (PSC), ha assenyalat a iSabadell que l’Ajuntament va obligar l’empresa a aturar els abocaments i a restituir els espais, com s’està processant. Segons Burgués, el més probable és que l’empresa hagi de netejar les terres.

Foto portada: Virginia Domínguez i Maties Serracant en la roda de premsa d’aquest dijous. Autor: David B. 

4 Comments