Josep Ayuso. Autor: David B.

L’entrevista sense respondre de Josep Ayuso (PSC)

Malgrat diverses converses entre la direcció de iSabadell i representants de la candidatura socialista en les darreres setmanes, Josep Ayuso no ha acceptat ser entrevistat per iSabadell de la mateixa manera que ho han estat tots els altres candidats sense excepció.

Totes les entrevistes de ‘El candidat’ han tingut el mateix format i entrevistador. Josep Ayuso no s’ha avingut a fer-ho en les mateixes condicions que la resta. En concret, no ha volgut ser entrevistat pel periodista Antonio Santamaria. Des de iSabadell lamentem aquesta decisió. El qüestionari que Ayuso no ha respost és el següent. El posem a disposició dels lectors.

D’on prové la seva vocació política? Quan va començar a militar al PSC?

Quina ha estat la seva trajectòria a l’ajuntament de Sabadell?

Sabadell ha estat sacsejada pel cas Mercuri. Al seu parer, quins han estat els seus efectes entre la ciutadania i l’administració local?

Quines són les seves propostes per lluitar contra la corrupció a l’ajuntament de Sabadell?

Quines mesures emprendria per augmentar la transparència en les relacions entre administració local i ciutadania?

Si vostè fos elegit alcalde quants càrrecs de confiança nomenaria?

És partidari de reformar el model del Consells de Districte?

Al seu programa manifesten una gran preocupació per la situació d’emergència social. Quin són els eixos bàsics per lluitar contra els efectes socials de la crisi?

La ciutat pateix una greu crisi habitacional amb centenars de desnonaments i milers de pisos buits. Què proposen en matèria d’habitatge? Quin paper ha de tenir VIMUSA?

Una de les seves prioritats és la lluita contra la pobresa infantil. Com es concretaria la seva proposta de Renta Infantil Garantida?

Vostès aposten per una sanitat pública, universal i de qualitat. Què plantegen per millorar la qualitat de l’assistència hospitalària al Taulí i a la sanitat pública a la ciutat?

Al seu programa propugnen una educació equitativa i universal. Quines mesures pensen implementar per combatre l’elevada taxa de fracàs escolar?

Creu que Sabadell ha perdut vitalitat cultural? Quins són els objectius de l’Ateneu Sabadellenc que propugnen al seu programa?

En política lingüística, el PSC planteja una sèrie de mesures per la promoció de la llengua catalana. Atès que el castellà es l’idioma vehicular d’una part important de la ciutadania, quin paper hauria de tenir en l’administració local?
Vostè ha estat regidor d’Esports durant molts anys. Quines són les seves propostes en aquest àmbit?

A certs barris existeix una greu preocupació per la seguretat ciutadana. Quines mesures plantegen en aquesta matèria? Quin paper hauria de tenir la Policia Municipal?

Creu que existeix a la ciutat un problema de xenofòbia? Què proposen en l’àmbit de la immigració?

Com valora la tasca dels mitjans de comunicació local, particularment els de titularitat municipal com Ràdio Sabadell i el fet que no tingui director. És partidari d’un canal de TV municipal?

Quines són les seves propostes per reactivar l’economia i promoure la creació d’ocupació? Com valora la tasca desenvolupada al Vapor Llonch?

Al seu programa consideren el comerç com un peça clau de l’economia local. És compatible el comerç de proximitat amb grans superfícies com Sant Pau de Riu-sec?

Al seu programa propugnen un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Quines serien les seves línees mestres?

Quines són les seves propostes en matèria de mobilitat i per millorar el transport públic?

És partidari de traslladar els locals d’oci de la Zona Hermètica a Sant Pau de Riu-sec?

Comparteix l’opinió que estem davant d’un canvi de cicle polític?

Diverses formacions polítiques l’acusen de ser un continuador de Manuel Bustos. Què els hi respondria?

Per què a la seva candidatura no figura cap dels regidors que van donar suport a Marta Farrés en les primàries del PSC?

Vostè aspira a retenir l’alcaldia per al PSC. Quants regidors serien necessaris per assolir aquest objectiu?

Si no obtingués la majoria absoluta. amb quines forces proposaria pactes per la seva eventual investidura i garantir la governabilitat de la ciutat?

Quines serien les primeres mesures que adoptaria si fos elegit alcalde?

19 Comments