Reunió de Ciutadans amb la FECUS, aquest dilluns. Autor: Cs / cedida.

Les cases regionals faran front comú contra l’ingrés a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)

La Federació d’Entitats Culturals de Sabadell, formada per la gran majoria de les cases regionals amb presència a Sabadell, es mobilitzarà contra l’ingrés de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

El nou govern s’ha compromès a portar l’ingrés a l’AMI al primer ple. Malgrat que la seva aprovació no està ni molt menys garantida, la mesura que no ha passat desapercebuda per part de la societat local contrària a la independència. En aquest sentit, Ciutadans ha fet públic aquest dimarts que la FECUS (Federación de Entidades Culturales de Sabadell), formada fa un parell d’anys impulsarà el que anomenen un “pacte cívic” contra l’adhesió a l’AMI.

L’entitat convocarà en els propers dies a totes les forces polítiques no sobiranistes de la ciutat per buscar el seu suport. Cridaran al PSC, Unitat pel Canvi, Guanyem Sabadell i el Partit Popular abans que acabi el mes de juny. Ciutadans ja es va reunir aquest mateix dilluns amb l’entitat i de fet són qui ha fet pública la iniciativa, a la que donen suport.

“Ens mobilitzarem”

La FECUS no descarta mobilitzacions contra l’entrada a l’AMI. El seu president, José Márquez, creu que les entitats regionals són “marginades” per l’administració malgrat que “les nostres activitats també són cultura de la ciutat”. Márquez creu que si s’entra a l’AMI la situació “anirà a pitjor”.

No ens podem continuar quedant quiets. Reclamarem els nostres drets i si es necessari mobilitzar-se ens mobilitzarem. No pot seguir utilitzant-se la cultura per fer política en favor de la independència”, assegura Márquez.

El portaveu de Ciutadans, Joan Garcia, manté que “segons els estatuts de l’AMI les entitats regionals no són ni entitats i les seves activitats tampoc són cultura catalana”. En declaracions a iSabadell, el portaveu del PP, Esteban Gesa, també es suma a la proposta. El popular fa mesos que manté que hi ha entitats de segona classe a la ciutat.

Foto portada: reunió de Ciutadans amb la FECUS, aquest dilluns. Autor: Cs / cedida.

6 Comments