Foto portada: reunió dels representants de la FECUS. Autor: cedida.

Les cases regionals insisteixen en la seva oposició a l’independentisme

Representants de les cases regionals de Sabadell, agrupades a la FECUS (Federació d’Entitats Culturals de Sabadell) assistiran aquest dijous al ple municipal de Sabadell. Ho fan com a mostra de disconformitat amb l’intent d’aprovar per ple l’ingrés de Sabadell a l’Associació de Municipis per la Independència.

La FECUS ha aprovat una declaració amb algunes entitats veinals de Sabadell (Can Rull, La Roureda i Centre-Mercat, les tres presidides o amb representants a la llista presentada pel PSC en les darrers eleccions municipals), així com l’AA.VV Can Llobet de Barberà i les comunitats cristianes de Sabadell contra l’ingrés de l’ajuntament de Sabadell a l’AMI. Fan una crida als grups municipals perquè no prenguin decisions “contra els seus propis votants”, segons explica el president de la FECUS, Pepe Márquez.

Les entitats pensen mobilitzar-se davant la “deriva independentista” de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC) i el seu equip de govern. Rebutgen entrar a l’AMI.

Els ciutadans majoritàriament no desitgen ser-hi. No se’ns pot imposar la independència quan el poble ja ha dit molt clarament que no la vol a les urnes”, manté Márquez. “Farem tot el possible perquè cali a la població la idea que la independència de Catalunya i una ruptura amb Espanya no ens pot portar res de bo”, segueix el president de la federació. “No podem tolerar que es fomenti la discriminació entre els ciutadans i que hi hagi catalans de primera i de segona classe”, diu en un altre moment.

Representants culturals i veinals assistiran aquest dijous al ple per mostrar la seva “disconformitat” amb l’ingrés a l’AMI. Així faran també un debat sobre l’independentisme i altres alternatives polítiques per a Catalunya, on convidaran les formacions polítiques. El debat es preveu pel 18 de setembre a la biblioteca Vapor Badia.

Foto portada: reunió dels representants de la FECUS. Autor: cedida.

Comments are closed.