L’exregidor Joan Ignasi Sànchez, acusat de sedició, en llibertat amb càrrecs

L’exregidor de CiU a l’Ajuntament entre 2003 i 2007 i actualment assessor de la conselleria de Governació Joan Ignasi Sánchez ha estat detingut aquest dimecres al seu domicili després de l’escorcoll de la Guàrdia Civil. Segons han informat fonts properes a Sánchez, està acusat de sedició. El codi penal preveu penes de fins a 15 anys de presó per aquest delicte. Després de declarar, al vespre ha quedat en llibertat amb càrrecs

Agents de la Guàrdia Civil de paisà s’han presentat aquest dimecres al seu domicili, al carrer de Sant Ferran, a prop de la confluència entre la Gran Via i la carretera de Barcelona. Després de quatre hores d’escorcoll, se l’han endut detingut per sedició. La seva dona ha explicat la detenció als periodistes a la porta del domicili, i també a Twitter:

Els agents s’han endut també el seu ordinador, llapissos de memòria i documents en paper. Sànchez ha estat dut a la comissaria de la Policia Nacional de la Via Laietana, segons Tercero. Després de declarar a la Guàrdia Civil, Sànchez ha quedat en llibertat amb càrrecs aquest mateix vespre.

Qui és Sànchez?

Sànchez és assessor de Meritxell Borràs, consellera de Governació, una de les conselleries del govern català més compromeses per la logística del referèndum de l’1 d’octubre. Joan Ignasi Sànchez va ser, amb Pere Obiols i Francesc Xavier González, regidor de Convergència i Unió a Sabadell entre els anys 2003 i 2007. Va formar part del govern presidit per Manuel Bustos, sent responsable de les polítiques estratègiques, però en va sortir com la resta de CiU un cop format el govern tripartit de Pasqual Maragall a la Generalitat. Després va ser cap de gabinet d’alcaldia de Montserrat Mundi, mentre va ser alcaldessa de Sant Quirze.

Foto portada: Sànchez

Comments are closed.