Entrada dels Jutjats de Sabadell, aquest divendres. Foto: J.d.A

L’exsecretari del Consell Comarcal entra a declarar com a testimoni i surt com a imputat

A l’espera de les declaracions aquest divendres dels dos principals investigats per les presumptes col·locacions a dit a les institucions comarcals, aquest dijous la jutgessa d’instrucció Beatriz Faura ha decidit imputar l’exsecretari del Consell Comarcal del Vallès Occidental i dels tres consorcis comarcals, Juli Boadella. Boadella només ha respost una pregunta de la jutgessa i automàticament s’ha aturat la declaració al canviar la seva condició.

La peça 31 del cas Mercuri estudia si Manuel Bustos col·locava a militants socialistes a institucions com el Consorci de Residus, el Consell Comarcal i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (més info: ‘El cas dels presumptes endollats‘). Entre els imputats hi ha Bustos i l’exgerent dels consorcis comarcals, Francisco Fernández, a més dels funcionaris que van formar els tribunals de selecció. Aquest dijous s’hi ha afegit l’exsecretari del Consell Comarcal, Juli Boadella, que ratificava els processos de selecció. Ha acudit a declarar com a testimoni. Després de ser preguntat per la instructora si havia format part dels processos i de respondre de forma afirmativa, s’ha aturat la declaració al passar a ser imputat. Ja amb advocat, haurà de tornar a declarar un altre dia.

Jimeno no pot acreditar que treballés al Consell 

Mentrestant han seguit declarant diversos testimonis. Entre ells, el vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Balmón. Bustos va col·locar presumptament a la militant socialista Carme Sendrós a l’AMB. L’alcalde de Cornellà ha explicat que cada partit tenia assessors i que ell signava les designacions sense més control. Per la seva banda, i segons assegura l’acusació popular, Sendrós ha reconegut que va estar en nòmina de l’AMB però treballava a la seu del PSC de Sabadell, ubicada al carrer Latorre, rebent militants i simpatitzants, especialment gent gran. Per la seva part, l’exalcalde de Badia José Luis Jimeno ha assegurat que anava a treballar al Consorci de Residus i el Consell Comarcal malgrat que fins a tres funcionaris neguen haver-lo vist mai. Manté que tenia un despatx apartat sense poder aportar més proves. L’antic assessor del Consell Comarcal, Joan Saumoy, ha sostingut que feia tasques per a l’expresidenta, Pepita Pedraza, extrem que ella ha ratificat en persona. Finalment, el regidor socialista a Sabadell, Cristian Sánchez, ha tingut una breu intervenció, ja que s’ha desentès de la investigació al no haver estat mai contractat per les institucions comarcals tot i que les intervencions telefòniques a Bustos mostren que era el desig de l’exalcalde de Sabadell.




Aquest divendres declararà en qualitat d’investigat per un presumpte delicte de malversació de fons públics i prevaricació l’exgerent dels consorcis, Francisco Fernández. Acabarà l’exalcalde de Sabadell, acusat de tràfic d’influències.

2 Comments