Concentració a la pl. Dr. Robert per seguir els resultats del referèndum. Autor: A. Pujadas.

L’independentisme celebra la festa de l’1 d’octubre a la plaça Dr. Robert

La plaça del doctor Robert s’ha omplert de gom a gom des de les 20 hores d’aquest diumenge per seguir el tancament dels col·legis electorals i el recompte dels vots del referèndum celebrat aquest 1 d’octubre. La trobada ha acabat a ritme de música i amb un to festiu.

Una pantalla gegant presidia la plaça, mostrant l’emissió de TV3 sobre les reaccions i els resultats del referèndum d’aquest diumenge. La pantalla ha actuat de faristol, cosa que ha permès seguir les valoracions del referèndum per part de diferents líders polítics.

El resultat es podria dividir entre aplaudits: els Mossos, els Bombers o els responsables d’Òmnium Cultural i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez respectivament, i el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, per exemple. Una forta escridassada se l’han emportat la cap de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, de Ciutadans; el líder del PP Català, Xavier García Albiol; i Pedro Sánchez, secretari general del PSOE. Tots tres han valorat el referèndum d’aquest 1 d’octubre, crítics amb la seva organització.

Cassolada

Algunes activitats d’aquests últims dies s’han mantingut, com la cassolada de les 22 hores. A la plaça s’han sentit nombroses cassoles i moltes persones feien repicar les seves claus. Per primer dia, les cassoles s’han deixat sentir també a diversos barris on fins ara no s’havien escoltat. També s’han cantat lemes que s’han pronunciat en les manifestacions de les últimes setmanes també s’han pogut sentir a la plaça Dr. Robert. Crits com “els carrers seran sempre nostres”, “votarem” i el més nou “hem votat” han acompanyat la concentració, d’un marcat ambient festiu.

Malgrat que a quarts d’onze de la nit encara no es coneixien els resultats, diverses persones que eren a la plaça han celebrat efusivament el final de la jornada, moment en què, especialment, s’han visibilitzat banderes estelades. En un moment de la concentració també s’han repartit paperetes entre els assistents. La trobada ha acabat a ritme de música, amb part dels assistents ballant i saltant, i regant-se entre cava i cerveses.

Foto portada: la plaça del Doctor Robert, aquest diumenge al vespre. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.