López Tena (SI): “Ens mantindrem ferms quan a CiU li tremolin les cames”

  • Solidaritat per la Independència omple l’Auditori amb 200 persones malgrat les enquestes.

  • Uriel Bertran: “La independència s’ha imposat com a projecte que necessita el nostre país”.

Solidaritat  Catalana per la Independència (SI) ha realitzat el seu acte central de campanya a Sabadell amb la presència del candidat a president de la Generalitat de Catalunya, Alfons López Tena, i el número dos a la llista, Uriel Bertran, acompanyats pel coordinador de SI a Sabadell, Ermengol Llorenç,

L’Auditori del Casal Pere Quart ha reunit a unes 200 persones, que han volgut escoltar en primera persona quines són les propostes que Solidaritat Catalana per la Independència portarà a terme en el seu camí per a la independència de Catalunya.

El diputat i número 2 a la llista, Uriel Bertan, ha criticat les polítiques que s’estan realitzant des del govern espanyol i des de la Generalitat de Catalunya, i ha reclamat els diners que Catalunya envia cap a Espanya i que no retornen ni es reinverteixen a Catalunya.

Si fos per la classe política no s’hagués convocat unes eleccions plebiscitàries, amb una pregunta; independència si o independència no, això ha estat gràcies a la manifestació de tots els catalans que es van manifestar el dia 11 de setembre. Pel 25 de novembre hem d’aclarir quin estat volem per Catalunya, un estat federal? Un estat propi federat a Espanya? Com volen alguns partits polítics? Jo crec que no, nosaltres apostem per un Estat independent, que formi part d’Europa i de les Nacions Unides.

Intervenció d'Alfons López Tena a Sabadell. Autor: David B.

L’actual cap de llista, Alfons López Tena, ha recordat:

A Catalunya actualment hi ha 250.000 nens que només fan un únic àpat al dia, això és el què han aconseguit amb la mala gestió dels governs que hem tingut fins ara. Paguem 70.000 milions d’euros d’impostos cada any, el 35 per cent del PIB de Catalunya i d’aquests, la Generalitat en rep 25.000, més 3.000 que recapta directament, per tant paguem a nivell de Suècia però tenim una despesa pública a nivell de Senegal”.

“Volem que la bandera de Catalunya onegi junt a les 193 bandereres dels estats que formen les Nacions Unides, que s’uneixi a les del Sudán del Sud a la de Montenegro i a la de Kosovo, que són les últimes que s’han incorporat. Per a Europa i per al món, és el més normal que un país vulgui ser independent, a Europa s’han gestionat moltes independències, està tot regulat i previst, excepte la voluntat d’un poble”, ha dit el candidat.

López Tena ha demanat a l’auditori que si volen la independència votin a Solidaritat Catalana per la Independència, ja que són l’únic partit polític que es mantindrà ferm quan a CiU “li tremolin les cames”.

De 4 a 0 diputats?

Solidaritat per la Independència va entrar al Parlament l’any 2010 amb força per dues causes principals: per un costat, el desgast d’Esquerra Republicana durant els governs tripartits i per una altra banda la personalitat carismàtica del seu candidat principal, l’advocat i expresident del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta.

Als pocs mesos de constituir-se el Parlament, Laporta va trencar amb SI, mentre que en aquests temps Esquerra s’ha renovat. Ara les enquestes no donen cap representant a Solidaritat, malgrat que López Tena manté que donaran la sorpresa i tindran diputats al parc de la Ciutadella.

Foto portada: David B.

Comments are closed.