Foto portada: el regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació. Autor: David B.

L’oposició buscarà apartar Soler com a responsable de ‘Ràdio Sabadell’

  • Rossinyol (CiU) exhorta l’alcalde a agafar les regnes del conflicte a l’emissora municipal.

  • L’oposició demanarà al ple que s’aparti Soler i se cessi la responsable d’Operacions.

Els 13 regidors de l’oposició buscaran que Juli Fernàndez retiri al regidor Miquel Soler les responsabilitats polítiques a Ràdio Sabadell per tancar la crisi a l’emissora municipal. L’anunci l’ha fet el grup municipal de CiU. L’oposició portarà al ple la proposta, que també busca cessar la cap d’Operacions, Carme Matamala.

Els grups opositors sostenen que la crisi a Ràdio Sabadell s’ha de solucionar. Per això focalitzen en Soler la gestió política i en Matamala la dels recursos humans. El portaveu convergent, Carles Rossinyol, n’exclou la directora, Montserrat Pérez, perquè “el problema bàsic que hi ha ara és de gestió de personal i la funció de la directora va més lligada als continguts”.

Els regidors de CiU Toni Font, Carles Rossinyol i Josep Beltran, aquest divendres. Autor: J.d.A.
Els regidors de CiU Toni Font, Carles Rossinyol i Josep Beltran, aquest divendres. Autor: J.d.A.

CiU, PSC, Ciutadans, PP i els regidors no adscrits Carles Bosch i Lluis Monge demanen a l’alcalde que tregui les responsabilitats a la ràdio al regidor de Tecnologies d’Informació i Comunicació, Miquel Soler (Guanyem). A més, volen que la nova cap d’Operacions, Carme Matamala, sigui cessada.

Cal solucionar la crisi i els errors han estat polítics i tècnics. És l’única forma de passar pàgina”, ha assegurat el portaveu de CiU, Carles Rossinyol. A més, els grups demanen que sigui readmès lexcap tècnic, Manolo Guerrero, que va ser acomiadat fa algunes setmanes “de forma poc justificada”.

De fet, el grup nacionalista ha mostrat la seva decepció pel rumb de Ràdio Sabadell.

Sabem d’on veníem [en referència a l’època bustista] i confiàvem que hi hauria canvis. Vam fer confiança a la nova direcció, votant-hi a favor. No ens n’amaguem. Hi vam fer confiança, com també els treballadors en van fer. Però la moció és fruit de la decepció. Ens hem trobat que se’ns tracta igual que en anteriors etapes. Hem arribat a una situació insostenible i això s’ha d’arreglar”, ha assegurat el regidor Toni Font.

Rossinyol i Font exhorten l’alcalde, Juli Fernàndez (ERC), a agafar les regnes del conflicte, presidir el consell d’adminsitració de l’empresa municipal fins que acabi el mandat i lideri la sortida al conflicte. Mentrestant, el manifest de la plataforma Ràdio Sabadell diu prou s’acosta als 700 signants cinc dies després de la seva creació.

Ordenança del civisme

Per altra banda, CiU també intentarà aprovar una proposta perquè Sabadell disposi d’una ordenança integral sobre civisme i convivència ciutadana. Segons Font, és de les poques grans ciutats catalanes que no es disposa, i hauria d’inclou tant un règim sancionador com mesures a favor de la comunitat.

Foto portada: el regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació, Miquel Soler. Autor: David B. 

4 Comments