Foto portada: el portaveu de la Crida i tinent d'alcalde de Territori, Maties Serracant. Autor: David B.

L’oposició carrega al ple contra el retorn de Serracant

Primer ple amb Maties Serracant de nou al govern municipal, que va deixar després de ser investigat pel jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell fa uns mesos. L’oposició reitera les seves crítiques a la doble moral del portaveu de la Crida, qui demanava dimissions quan s’imputaven regidors d’altres partits.

Després de no assistir a la primera comissió informativa presidida per Serracant, tant CiU com PSC, Ciutadans i PP han reiterat el seu rebui en el ple.

L’oposició ha aprofitat l’inici del debat sobre els temes urbanístics al ple per carregar de nou contra el retorn de Maties Serracant a l’executiu. Consideren que és incoherent demanar dimissions durant anys a tots els regidors i eventuals imputats, signar un codi ètic (el de la Crida) que l’obliga a dimitir en cas d’imputació i un cop investigat pels tribunals pel cas Can Balsach, deixar el govern sis mesos, mantenint l’acta de regidor, per acabar tornant al cap d’un temps (més info: ‘Torna Serracant‘).

Atacat per PP, Ciutadans, CiU i PSC, Serracant ha acabat assegurant que “la nostra coherència l’hem d’entendre nosaltres”. Els regidors de la Crida assisteixen des de la investigació a Serracant al ple amb samarretes amb el lema ‘Lluitar contra la corrupció no és delicte’.

Doble denúncia

Serracant va ser denunciat per la funcionària Maite Morao per presumptes pressions en un expedient sobre la cessió d’una part de Cal Balsach al conjunt d’entitats El Tallaret. Després el portaveu del PSC va ampliar la denúncia. Serracant està investigat des de fa mesos. El proper estiu haurà de comparèixer davant la jutgessa en qualitat d’investigat (més info: ‘Serracant, investigat‘).

Foto portada: el portaveu de la Crida i tinent d’alcalde de Territori, Maties Serracant. Autor: David B.

One Comment