Foto portada: el portaveu de CiU, Carles Rossinyol. Autor: David B.

L’oposició carrega contra la inacció del govern Fernàndez

“A aquest govern li costa molt fer les coses”, assegura el portaveu de CiU, Carles Rossinyol. El seu posicionament ha estat compartit per part de l’oposició, que ha aprofitat el repàs als compliments (i incompliments) de les mocions aprovades pel ple.

“L’excepció haurien de ser les mocions incomplertes i no les que sí s’han fet”, assegura Rossinyol qui ha catalogat l’acció del quatripartit en tres fases: “les hem fet, les estem treballant i les farem. És una gran mostra d’incapacitat i ho han de canviar perquè això no és bo”. “Cal destacar la extraordinària lentitut del govern local”, ha reblat el portaveu del PSC, Josep Ayuso. Durant l’any 2016 es van aprovar 33 mocions per part dels grups municipals i l’oposició creu que, a nivell general, no s’estan complint.

“La sensació pot ser que no s’ha complert del tot”, ha excusat el tinent d’alcalde de Territori, Maties Serracant, mantenint que l’executiu entoma el repte de donar resposta a l’aprovat pel plenari. “Hi estem treballant”, segueix.

Rossinyol ha fet un llarg llistat de mocions incomplertes. “Complir-les exigeix uns terminis que a vegades són llargs”, ha respost Serracant, com la proposta d’adaptar els parcs infantils als nens amb discapacitat, proposada per Ciutadans, qui també ha recordat que “no s’ha fet res per constituir un grup d’estudi per fer una norma sobre els clubs cannàbics”.

El nou model d’oci nocturn, la música en viu, els parcs infantils adaptats, el museu tèxtil al Vapor Pissit o altres mocions es van aprovar l’any passat. “No podem anar més ràpid del que fem en molts casos”, finalitza Serracant. “Si ho féssim vostés ens dirien que anem amunt i avall sense saber per on trepitgem”.

El tinent d’alcalde de l’àrea social, Joan Berlanga, assegura entendre que l’oposició fa la “seva feina” criticant els temes pendents, però que l’executiu, en la seva àrea, ha executat 10 mocions, dues estan a mitges i dues s’estan estudiant.

Contradint l’oposició, la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez, assegura que el consistori ha complert la moció per donar suport a la viabilitat del Centre d’Esports Sabadell. “Hi ha tot un acompanyament al Centre d’Esports i no pot dir que hem incomplert la moció. El traiciona el trasfons de la moció, quan volien un suport econòmic al club, però això no consta a cap acord i no ho farem”, ha finalitzat.

“Cal executar”

“Ho volen estudiar tot molt i està bé però arriba un moment que cal actuar. I el que s’ha aprovat s’ha de fer. Manca capacitat per executar”, ha finalitzat  Rossinyol.

Foto portada: el portaveu de CiU, Carles Rossinyol. Autor: David B. 

Comments are closed.