Foto portada: els regidors Toni Font (CiU), Carles Rossinyol (CiU), Cristian Sánchez (PSC), Esteban Gesa (PP), Joan Garcia (Cs), Miquel Soler (Guanyem) i Josep Ayuso (PSC). Autor: PSC / cedida.

L’oposició vol presidir les comissions informatives i reduir els eventuals del govern a la meitat

  • PSC, CiU, Cs, Guanyem i PP presenten la seva proposta pactada per desencallar l’organització municipal.

  • El govern està estudiant el document i aquest dijous hi haurà una nova Junta de Portaveus.

El bloc format per PSC, CiU, Ciutadans, Guanyem i PP suma 15 regidors i, per tant, tenen majoria. Aquest dimecres han presentat la seva proposta per desencallar l’organització municipal, després de bloquejar la d’Esquerra i la Crida fa una setmana.

L’oposició no accepta que el govern municipal tingui sis càrrecs de confiança. Volen la meitat: tres. El govern en desitja sis (un per a cada una de les quatre àrees de govern i dos per Alcaldia). Però l’oposició recorda que el PSC va acabar el mandat amb quatre assessors i ara en volen tres, per fer complir el propi compromís del govern de reduir els eventuals. “D’aquesta forma es dóna compliment -de forma efectiva- al compromís del govern municipal de reduir el nombre d’eventuals”, explica la proposta opositora, que ha fet pública el grup de CiU. A més, cada grup municipal tindrà un assessor (vuit en total) com proposava el govern.

D’altra banda, l’oposició vol reduir les comissions informatives a tres (l’actual govern en proposava quatre i l’oposició vol fusionar Drets i Ciutadania i Acció Social) i mantenir la Comissió Especial de Comptes i la Comissió de Contractació. Però també volen crear una comissió de Transparència, proposta que havia fet pública Ciutadans, i crear una Comissió Especial de Mitjans de Comunicació Públics, compromís fet públic per Guanyem Sabadell. Així mateix, volen que les comissions informatives siguin presidides de forma rotatòria per l’oposició “donat que constituïm la majoria absoluta del ple”. Així mateix, si l’Ajuntament té dos representants al Consell de Govern de la Corporació Sanitària Parc Taulí (amb majoria de la Generalitat i presència de la UAB), l’oposició vol que un dels dos sigui opositor.

En quant als drets econòmics, PSC, CiU, Ciutadans, Guanyem i PP accepten la rebaixa de sou proposada pel govern bipartit als seus membres. Però amb matisos. En el cas de la segona tinent d’alcalde, Glòria Rubio, qui vol una dedicació parcial del 90 per cent per exercir el torn d’ofici com a advocada, volen que la dedicació sigui del 100 per cent o del 50 per cent. L’oposició creu que es volia “eludir el règim d’incompatibilitat” per cobrar el salari gairebé complet mantenint activitat privada. S’accepta també la proposta en quant a les indemnitzacions per assistència a ple i a la Junta de Portaveus com també la reducció del cinc per cent de les assignacions als grups municipals.

En un altre ordre de coses, el bloc opositor proposa celebrar els plens l’últim dijous de cada mes i accepta celebrar la Junta de Govern cada divendres a les 9.30 hores.

Amenaça de reprovació

A més l’oposició està especialment molesta pel to empleat per alguns regidors del govern en el darrer ple. Se senten insultats i creuen que alguns edils van faltar al respecte els regidors opositors. Així que volen que es retractin en públic o demanaran la seva reprovació per tenir “conductes impròpies”.

Nova reunió

Les propostes estan sent estudiades pel govern local. Aquest dijous a la tarda amb tota probabilitat hi haurà una Junta de Portaveus. Les propostes presentades aquest dimecres compten amb suport de la majoria dels representants públics (15 de 27). El govern té vuit regidors. Al marge queden els quatre regidors d’Unitat pel Canvi, que donen suport a totes les propostes del govern, excepte en el número d’eventuals, que volen reduir més.

Foto portada: els regidors Toni Font (CiU), Carles Rossinyol (CiU), Cristian Sánchez (PSC), Esteban Gesa (PP), Joan Garcia (Cs), Miquel Soler (Guanyem) i Josep Ayuso (PSC). Autor: PSC / cedida.

5 Comments