Pere Macias

Macias (CiU): “Es fa difícil pensar que el dia 9N no es pugui votar”

El número 2 de CiU al Congrés dels Diputats, Pere Macias, es mostra esperançat que els catalans que ho desitgin podran votar aquest diumenge. Macias s’ha reunit amb empresaris de la ciutat i el Vallès, tant a Pimec com a la Cambra de Comerç.

El portaveu adjunt de Convergència i Unió a la cambra espanyola ha visitat Sabadell per reunir-se amb empresaris i també per fer una ponència a la Cambra de Comerç, sobre el 9N i com fer política catalana a Madrid. Prèviament ha atès els representants dels mitjans de comunicació.

Crec que aquest és un procés de la gent, de participació, i en una democràcia es fa difícil pensar que no podran votar. Jo tranquil·litzaria els ciutadans”, ha assegurat, en referència al possible fre al 9N.

Tot i així, aquest mateix dimarts s’espera que el Tribunal Constitucional decidirà si admet a tràmit el recurs plantejat contra el procés participatiu del 9N o nou 9N. Macias, però, espera poc del Constitucional:

En aquests moments un Constitucional molt dominat pels sectors més involucionistes del Partit Popular està poc abocat a la comprensió de l’esperit constitucional”, assegura, desconfiat.

El portaveu de CiU al Congrés assegura que la política catalana passa ara sobretot per l’èxit del 9N. Creu que les eleccions plebiscitàries dependran de l’èxit del procés participatiu. Voldria que també els partidaris de que Catalunya no sigui un Estat s’impliquessin en el procés.

Foto portada: el portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, i el president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Antoni Maria Brunet, aquest vespre. Autor: @lciuro via Twitter.

Comments are closed.