Manifestació pels set mesos d’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Autor: David B.

Manifestació pels set mesos d’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Aquest dimecres s’ha dut a terme una manifestació sota el lema 7 mesos sense vosaltres. Ni presó ni exili, que ha sortit de la plaça de la Creu Alta i ha arribat a la plaça Sant Roc. Allà s’ha dut a terme una concentració.

Prop de mig miler de persones s’han tornat a reunir per demanar “la llibertat de tots els presos polítics i pels que són a l’exili”, per a qui en demanen el retorn. També han celebrat la decissió de la justícia de Bèlgica d’aquest mateix dimecres.

L’expresidenta d’Òmnium Cultural de Sabadell, Montserrat Mateu, i els excoordinadors de l’ANC – Sabadell per la Independència, Montserrat Chacon i Francesc Baró, han iniciat l’acte amb un record d’aquests darrers set mesos on els sentiments n’han estat els protagonistes.

“Ens hem manifestat moltes vegades i ens hem mobilitzat moltes vegades, amb accions pacífiques arreu del territori sortim per reclamar la llibertat dels presos polítics, per reclamar democràcia i justícia i per dir prou”, ha manifestat Chacon, regidora d’ERC.

“Són set mesos de dolor, dels empresonats i dels exiliats, de les seves famílies i dels seus amics. I també del nostre dolor, per la impotència, la ràbia, per la incomprensió, pel desconcert, per l’angoixa, per la impossibilitat de veure l’horitzó, per l’atzucac del moment i per la tristesa que genera veure una quotidianitat exasperadament plàcida”, ha continuat Mateu.

“En aquests set mesos hem conegut millor el nostre adversari, ara sabem, que en el seu camp de joc no hi ha regles, no hi ha honor ni ètica, no hi ha democràcia. Sabem que el govern espanyol no respecta cap ciutadà, ni els que viuen a Catalunya ni el que viuen a la resta de l’Estat” ha conclòs Chacon.

En la concentració s’ha donat veu al raper sabadellenc, Àlex Elgio, encausat per l’Audiència Nacional, condemnat a dos anys i un dia per les lletres de les seves cançons. “No cal que escolteu les meves lletres ni que les compartiu, però segur que estarem d’acord que cap persona hauria d’entrar a presó pel simple fet d’expressar-se” ha manifestat el cantant.

En l’acte s’ha dut a terme un record als rapers Valtonyc i Pablo Hásel i al Jaume i l’Estel, detinguts aquest dimecres per tallar les vies a l’estació de Sants durant la vaga del passat 8 de novembre i també a en Guillem, en David i en Biel.

L’acte s’ha tancat amb la lectura del manifest de l’ANC i d’Òmnium Cultural i amb la interpretació al violoncel de l’Himne Nacional de Catalunya, Els segadors.

Foto portada: arribada de la capçalera de la manifestació a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

Comments are closed.