Foto portada: Marco, al Parlament, aquest dimarts. Autor: ACN.

Marco (Método 3): “van demanar informació a Bustos a canvi de desactivar el cas Mercuri”

L’exdirector de l’agència Método 3, Francisco Marco, assegura que el comissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo va trucar l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, oferint-li beneficis al cas Mercuri si facilitava informacions sobre Carme Forcadell, Artur Mas o Felip Puig. Marco ha fet les declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha presentat el seu llibre, Operació Catalunya.

El detectiu que va dirigir Método 3 assegura que la policia espanyola va ‘tocar’ Manuel Bustos, tot prometent-li un bon tracte en el cas Mercuri si facilitava informacions sobre l’expresident Artur Mas, l’exconseller Felip Puig, o l’actual presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Cal recordar que Forcadell va ser regidora a Sabadell entre 2033 i 2007, i que de fet va ser regidora de Salut del govern Bustos durant un parell d’anys. “De Forcadell buscaven qualsevol merda per poder dir que l’ANC era dolenta perquè Forcadell era dolenta”, ha assegurat Marco a Catalunya Ràdio.

“L’heroi” Bustos

De fet, la cara visible de l’agència de detectius que es va fer famosa pel cas La Camarga ja va fer asseveracions similars aquest dimarts al Parlament, on va comparèixer dins la comissió de l’anomenada Operació Catalunya. Marco ha escrit un llibre sobre aquesta operació. Segons recull el diari de sessions del Parlament, parla de Bustos com d’un “dels pocs herois” del seu llibre:

Este libro es un libro… Casi todos los libros, al final tienen héroes y villanos. Este es un libro de villanos. Pero hay muy pocos héroes. Y yo le explicaré, y con eso entraré también en a quién se ha investigado. Hay una persona, que se llama Manolo Bustos, que es el exalcalde de Sabadell, al que Villarejo lo cita en Madrid, y le dice: «Oye, los Mossos te han hecho una avería. La causa Mercurio está toda creada en despachos contra ti. Si tú me das información de Carme Forcadell, que era concejal en Sabadell cuando tú eras alcalde, de Felip Puig, que su hermano intentó recalificar no sé qué, y de Artur Mas, nosotros te ayudaremos en Madrid a desactivar la causa Mercurio. ¿Sabes lo que dice el señor Bustos? ‘Cuando a mi hijo le detectaron cáncer, Artur Mas me llamó y se preocupó por mí. Yo no voy a vender…’ –y es españolista…,vamos, igual que yo–, ‘yo no voy a vender a ninguna de las personas con las que he compartido situaciones políticas porque tú a mí me digas que me vas a desactivar una causa judicial’.

Al Parlament i sobre Forcadell Marco va dir que “a Carme Forcadell… la han investigado a ella, a su familia, a su marido, a todos, a ver si encontraban algo“. A la comissió d’investigació per l’Operació Catalunya també va declarar l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, qui va acusar a l’exministre Jorge Fernández Díaz de pressionar directors de mitjans de comunicació per fer publicar les informacions falses sobre el seu compte bancari a Suïssa.

Foto portada: Marco, al Parlament, aquest dimarts. Autor: ACN.

Comments are closed.