Foto portada: grup promotor de Guanyem Sabadell. Autor: cedida.

Marisol Martínez crea ‘Guanyem Sabadell – Sí se puede’

En plena guerra interna a Esquerra Unida i Alternativa, i el mateix dia que el coordinador general, Joan Josep Nuet, proclamava Eduard Navarro com a cap de llista d’EUiA a Sabadell, s’ha constituit al casal Pere Quart el grup promotor de ‘Guanyem Sabadell – Sí se puede’. Entre els membres hi ha la portaveu d’EUiA a l’Ajuntament, Marisol Martínez, i part dels seus suports al partit.

Martínez està enfrentada des de finals d’any amb la direcció nacional a resultes del procés d’elecció de candidats a Sabadell, que s’ha hagut de fer dues vegades. Però ja fa mesos que mitjançant internet va registrar la marca Guanyem Sabadell a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques, tal com consta a l’expedient de l’OEPM. En concret, la petició es va fer el dia 20 d’octubre.

Ara, en plena guerra interna entre EUiA Sabadell i la EUiA a nivell nacional, s’ha constitut el grup promotor de Guanyem Sabadell. Entre els membres hi ha la pròpia Martínez, el responsable d’organització d’EUiA Sabadell, Miquel Soler, l’expresident de la FAV Antonio Oruña, o activistes veinals com Antonio Carballo. També hi han assistit Joan Tafalla, de Sabadell per la República, o Luis de la Torre, coordinador de Protecció Civil.

Es presentaran a les eleccions

En qualsevol cas, el grup promotor assegura que es presentaran a les eleccions del 24 de maig. Mantenen que el seu manifest reivindica el protagonisme ciutadà per posar en marxa un govern obert a la participació per situar al centre de tot la democràcia i els drets. “Un govern que ens retorni la sobirania com a societat. Implicat en els valors republicans i compromesos amb la construcció d’una Europa social”, diuen.

Assistents a la reunió, aquest dimecres. Foto: cedida.
Assistents a la reunió, aquest dimecres. Foto: cedida.

La candidatura creu que existeix un espai social que no està representat per cap de les propostes que s’han presentat fins ara. S’ha aprovat un codi ètic i un manifest per regular els candidats i les persones que formen part de la plataforma.

Finalment, mantenen que Guanyem Sabadell és part del conjunt de candidatures ciutadanes que sota el nom de ‘Guanyem’ a Catalunya i ‘Ganemos’ a la resta de l’Estat estan fent que s’impliquin persones procedents de diferents àmbits en la política local.

Sigles a l’esquerra del PSC

Amb la presentació de Guanyem Sabadell se suma una nova sigla a l’amalgama de l’esquerra alternativa local. La Crida per Sabadell va néixer de la suma de l’Entesa, la CUP i el MPS. Per altra banda, ICV i el sector d’EUiA coordinat per Edu Navarro treballen a l’Assemblea Oberta. El grup ciutadà Sabadell Guanyarà també parla amb l’Assemblea Oberta, i Podemos està decidint si pacten amb l’Assemblea Oberta o prenen una altra decisió. Vist el panorama, Procés Constituent finalment s’ha desmarcat de les municipals.

Foto portada: membres del grup promotor de Guanyem Sabadell. Autor: cedida.

19 Comments