Caserna Guàrdia Civil Sabadell

Marxa enrere al conveni Bustos – Rubalcaba sobre la caserna de la Guàrdia Civil

El ple ha aprovat revisar d’ofici tots els actes administratius que van donar lloc al conveni mitjançant el qual l’Ajuntament donava tres milions d’euros i un solar a Sant Pau de riu-Sec per recuperar l’ús de la caserna de la Guàrdia Civil.

El text va ser acordat per l’alcalde Manuel Bustos i el ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, l’any 2006. Un cop revisats els actes, el consistori elevarà el cas a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, que haurà de fer un informe preceptiu sobre el conflicte (més info: ‘L’Ajuntament elevarà a un ens de la Generalitat el conflicte sobre la caserna de la Guàrdia Civil‘).

Amb arguments diferents, tots els grups de l’oposició han votat contra la revisió dels actes. CiU, contraris al conveni del 2006 fins el punt de portar-lo als tribunals juntament amb els partits que ara configuren l’executiu local, acusa el quatripartit d’actuar amb “covardia” vist que el conveni “està més mort que viu”, no s’ha aplicat i “no s’aplicarà”. Rossinyol anima a actuar per la via dels fets i “exercir tots els drets com a propietaris”, “ocupant” la caserna. Ha proposat fer un acte de ciutat per “fer la possessió d’aquest espai per a la ciutat”.

El PSC ha defensat el conveni que van negociar en el seu moment com una bona sortida. I manté que si els actes administratius es revisen la situació tornarà a un conveni anterior, del 1998, que l’administració estatal defineix com a nul de ple dret ja que el va signar el director general de la Guàrdia Civil, que no tenia competències per a fer-ho. “El camí és el diàleg i la negociació amb el titular i posseïdor de la finca prèvia desafectació”, sosté Ayuso.

Ciutadans i el Partit Popular també han votat contra la revisió dels actes administratius. Tot i així, la revisió dels actes ha sortit endavant amb els 14 vots favorables dels socis de govern.

Foto portada: la caserna de la Guàrdia Civil. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.