Mas demana una “majoria excepcional” pel 25N

  • “Aquest país viu una il·lusió col·lectiva i això no ens ho podran treure”, diu Mas.

  • Més d’un miler de persones han omplert el pavelló de Can Balsach a la Creu Alta.

Sota el lema Fem-ho possible, el president i candidat a la presidència de la Generalitat de Convergència i Unió, Artur Mas, ha fet petit el pavelló. Tant ha estat l’afluència de gent que forces persones s’han quedat sense la possibilitat de veure el míting. El discurs s’ha desmarcat “de les provocacions viscudes en els últims dies”, segons el president.

Un total de 800 persones assegudes i més de 200 dempeus han caracteritzat el primer acte de CiU a la capital vallesana. El públic ha mostrat el suport al candidat en diverses ocasions, fins i tot amb crits d’independència o amb el “Mas president, Catalunya independent”. El candidat ha començat remarcant que l’objectiu no finalitza en un nou Estat, sinó en la creació d’un país on la gent pugui viure millor i amb dignitat.

“No és feina d’una persona, d’un partit o d’un govern, sinó d’un poble sencer”

El president de la Generalitat ha denunciat el joc brut amb el qual considera juguen alguns partits, a través de paranys i mentides:

N’hi ha alguns que diuen que amb un Estat propi no hi hauran pensions. És immoral i fals. Amb aquest tema no s’hi juga”.

S’ha justificat explicant el dèficit espanyol de 10 anys en la Seguretat Social en contra dels quatre anys de dèficit que presenta Catalunya. Mas s’ha preguntat com “ens poden amenaçar si gràcies als catalans una part dels espanyols han pogut cobrar les pensions”.

Ha continuat amb un discurs carregat de sentiment:

Els catalans portem anys fent esforços de solidaritat amb Espanya, molts anys de dèficit fiscal, ara no ens haurien d’amenaçar ni crear campanyes de la por, sinó tractar amb respecte i consideració la societat catalana”.

D’altra banda ha destacat les constants acusacions del govern central cap al seu govern de no tenir coratge ni capacitat de presa de decisions, quan segons el mateix candidat, aquells van esperar quatre mesos, després dels resultats andalusos per prendre les decisions. “Nosaltres ens enfrontem als problemes i sempre amb la veritat per davant”.

Mas a Sabadell #25N
Les estelades, senyeres i banderes europees abunden al míting. Foto: J.d.A

Cap al final del discurs ha exaltat la necessitat d’obtenir unes grans majories per aconseguir tota la feina feta fins el moment. Ha acabat fent esment que en aquestes eleccions hi han dues coses en joc:

Per una banda, en el proper Parlament hi ha d’haver una majoria dels partits que volen el dret a decidir, i és molt difícil que no sigui així. I per altra banda, si no tenim la força absoluta de la gent tot quedarà una mica tocat i  llavors trobaran el punt dèbil on ens podran atacar”, ha dit.

 El discurs ha acabat amb tot el pavelló dempeus i cantant Els Segadors.

Conjuntament amb el president Artur Mas, també han aparegut altres personalitats de CiU com els regidors de Sabadell Carles Rossinyol i Toni Font, el diputat Lluís Coromines i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

Comments are closed.