Foto portada: els assistents a l'assemblea, amb els deu primers de la llista en primera fila. Autor: J.d.A.

Maties Serracant serà el cap de llista de la Crida per Sabadell

L’assemblea de la Crida per Sabadell ha aprovat aquest dissabte a la sala polivalent del Parc del Nord la llista electoral per a les municipals. Estarà encapçalada pel regidor de l’Entesa per Sabadell Maties Serracant, acompanyat en el número 2 per l’advocada Glòria Rubio.

Serracant, regidor des de l’any passat, liderarà la llista sorgida de la unió de l’Entesa, la CUP i el Moviment Popular de Sabadell amb la participació de ciutadans a títol individual. Unes 200 persones han assistit a l’assemblea aquest matí, on s’ha votat la llista i els eixos programàtics. Serracant és geògraf i ha estat vinculat a l’ADENC i la Campanya Contra el Quart Cinturó. Rubio ho ha estat al sindicat CGT, l’Assemblea d’Okupes de Sabadell o el col·lectiu feminista Justa Revolta. En el número 3 hi haurà Albert Boada, vinculat a la desapareguda revista Ordint la Trama, el col·lectiu okupa o la Plataforma Antifeixista. Boada actualment és membre del Consell Consultiu de Ràdio Sabadell. En el número 4 hi haurà Míriam Ferràndiz, del moviment feminista i sòcia del Casal Can Capablanca. L’advocat de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció Raúl García Barroso serà el cinquè candidat de la Crida.

Rubio, número 2, i Serracant, cap de llista, aquest migdia. Autor: J.d.A
Rubio, número 2, i Serracant, cap de llista, aquest migdia. Autor: J.d.A

A partir d’aquest número els candidats són els següents: Anna Lara (PAH Sabadell) és la número 6, Eudald Griera el número 7, Sandra Alcaide (PAH) la 8, Marcel·lí Rojas (Greenpeace, PAH) el 9 i Anna Pérez Muela (solidaritat amb Palestina) serà la número 10. La llista es completa amb persones conegudes a l’àmbit de l’esquerra alternativa local, com els activistes de la PAH Vicente Mellado i Juliol Moya, el membre de la CUP Quico Andreu, el professor i escriptor Roc Casagran (27) o l’exfutbolista i economista Oleguer Presas (23). La llista té 10 suplents. La tanca el portaveu de l’Entesa entre 2003 i 2011 Isidre Soler.

En un emocionat discurs al final de l’assemblea, el ja cap de llista ha assegurat que el maig “ha de ser el final de l’era Bustos” a Sabadell.

Hem ratificat el programa i hem decidit la llista. Seguim creixent i cada cop hi ha més gent. El procés d’elecció és molt destacable”, ha dit Serracant. “És obert i participatiu, triat entre totes i tots”, ha afegit Glòria Rubio. “No es tracta només d’anar a les eleccions, sinó volem anar més enllà”, diu Rubio.

La Crida es compromet a fer una auditoria ciutadana a l’estat del consistori i a posar com a primera prioritat la lluita contra l’emergència social “no des de la caritat sinó des de la responsabilitat d’engegar processos que permetin a la gent autoabastir-se”.

Un cop escollit, Serracant ha tingut un reconeixement per a la portaveu de l’Entesa, Virgínia Domínguez, que deixarà l’acta de regidora després de dos mandats.

Foto portada: assistents a l’assemblea, amb els 10 primers candidats en primera fila. Autor: J.d.A.

5 Comments