Foto portada: Pere Navarro, a l'arribada als Jutjats de Sabadell. Autor: J.d.A.

Mercuri: Pere Navarro i Jaume Collboni, desimputats

  • No s’acredita que les converses de Bustos amb els dirigents tinguessin cap efecte.

  • Arxivada de forma provisional tota la peça 29 del cas Mercuri. Bustos, també desimputat.

Els dirigents socialistes Pere Navarro, que va fer primer secretari del PSC, i Jaume Collboni, actualment líder socialista a l’ajuntament de Barcelona, han estat desimputats per la jutgessa instructora del cas Mercuri. Se’ls investigava per unes gestions en favor de l’empresari televisiu Nicola Pedrazzoli.

No ha quedat acreditat que ni Pere Navarro ni Jaume Collboni fessin cap gestió davant el Consell de l’Audiovisual de Catalunya en favor de Nicola Pedrazzoli, qui volia llogar una freqüència de televisió del grup Godó. La causa mirava d’esbrinar si va haver algun il·lícit penal en les “aparents pressions” de l’exalcalde, Manuel Bustos, de la mà de Pedrazzoli sobre els dirigents del PSC.

Nicola Pedrazzoli
Nicola Pedrazzoli, en una imatge d’arxiu.

Bustos va parlar tant amb Collboni com amb Pere Navarro sobre el tema. Però en declaració judicial en fase d’instrucció, tant un com l’altre van negar haver fet cap gestió davant del CAC. La investigació judicial, per altra banda, no ha acreditat cap “acte concloent” com a conseqüència de les converses. De fet el projecte de Pedrazzoli se’n va anar per l’aiguera.

Foto portada: Collboni, entrant als Jutjats. Autor: J.d.A.
Collboni, entrant als Jutjats, durant la seva declaració. Autor: J.d.A.

En la mateixa investigació, estaven imputats l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el propi Pedrazzoli. La peça queda arxivada de forma provisional. Es pot presentar recurs de reforma i apel·lació.

Foto portada: Pere Navarro, a l’arribada als Jutjats de Sabadell. Autor: J.d.A.

Comments are closed.