Foto portada: Juli Fernàndez i Maties Serracant, a la sala de govern. Autor: David B.

Més diners per a l’oposició, menys per al govern

  • Els recursos destinats als grups pujaran un 38 per cent; els del govern cauen un 52 per cent.

  • Els vuit portaveus municipals cobraran 2.256 euros i cada grup entre 1.980 i 3.860 euros.

El govern municipal de Sabadell porta dimarts al ple la seva proposta de recursos destinats a l’estructura executiva. A grans trets, i segons ha donat a conéixer el consistori, al llarg del mandat cau la previsió d’ingressos pel govern i puja la dels grups. El fet s’explica per dos factors: per un costat la reducció de sous i de càrrecs de confiança i per altra banda per l’increment de grups municipals i el fet de tenir un govern de només vuit regidors.

L’any 2011 hi havia cinc grups municipals (malgrat que en poc temps ICV i EUiA van separar-se) i el govern estava format pels 13 regidors del PSC. Ara la situació té poc a veure: hi ha fins a vuit formacions amb representació i el govern, ara format per ERC i la Crida per Sabadell, només té vuit regidors. A més, l’executiu ha previst una reducció de sou dels càrrecs del govern del 25 per cent, i el número d’eventuals a disposició del govern serà de sis (el mandat anterior va començar amb 11 i va acabar amb sis). Així la despesa governamental entre regidors i càrrecs de confiança serà de 645.139 euros pel mandat, un 52 per cent menys que la prevista ara fa quatre anys pel govern socialista.

D’altra banda, els recursos pels grups municipals s’amplien un 31,8 per cent, segons manifesta el consistori. Cada grup municipal cobrarà 1.510 euros mensuals més 470 euros cada mes per cada regidor que hagin obtingut. Així el PSC cobrarà cada mes 3.860 euros, Unitat pel Canvi, ERC, la Crida i CiU 3.390, Ciutadans 2.920 euros mensuals, Guanyem cobrarà 2.450 euros mensuals i el PP tindrà una assignació de 1.980 euros. A més, cada grup municipal té autoritzat un càrrec de confiança, amb un sou previst de 26.562 euros anuals.

El sou dels regidors

Els regidors de l’oposició cobraran el mateix que fins ara: 1.296 euros mensuals. Als vuit portaveus cal afegir-los 960 euros més. Cobraran 2.256 euros mensuals. La novetat és que es podrà cotitzar a la Seguretat Social en base a una dedicació del 40 per cent. Un fet inèdit fins ara.

La proposta s’ha de votar dimarts en el ple extraordinari. El govern presentarà el cartipàs. En canvi, les atribucions i l’organigrama s’han d’aprovar pel plenari, on el bipartit d’ERC i la Crida estan en clara minoria.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el primer tinent d’alcalde, Maties Serracant. Autor: David B. 

No Comments