Gesa

Més incidències: increpen Esteban Gesa, es queixen de Guanyem Sabadell i busquen la llista de Podemos

El cap de llista del Partit Popular, Esteban Gesa, ha estat increpat a l’entrada i sortida del CEIP Font Rosella, a la Concòrdia, quan ha exercit el seu dret a vot.

Un apoderat de la Crida per Sabadell ha escridassat Gesa a l’entrada al col·legi al crit “d’incívic”, “no queremos incívicos en Sabadell” o “incívicos fuera de Sabadell”. Fan referència a la presumpta agressió que Gesa va propinar a un activista contra l’estafa dels segells en un acte electoral del PP a Barcelona la setmana passada. A la mateixa vegada, no obstant, Gesa ha fet campanya electoral sovint parlant del civisme.

Gesa ha anat acompanyat d’una militant i membre de la llista. Ha votat i ha demanat la participació de la ciutadania davant els mitjans de comunicació, sense fer referència a l’incident. A la sortida del col·legi, ha passat una situació semblant, on també ha intervingut en un to més sosegat una interventora d’Unitat pel Canvi. Gesa ha marxat ràpidament del col·legi i la cosa no ha anat a més, davant la vigilància de dos membres de la Policia Municipal de Sabadell, que estaven al col·legi fent tasques rutinàries.

D’altra banda, continuen les incidències a bona part dels col·legis, especialment en relació amb la participació de Podemos a les eleccions. La ciutadania desconeix en quina llista va ubicada la formació lila i al preguntar als interventors es produeixen sovint xoc dialèctics. Així mateix, a Torre-romeu apoderats de diverses forces polítiques, com el PSC, el PP, la Crida o Unitat pel Canvi han assegurat a iSabadell que es volien posar en contacte amb la Junta Electoral per queixar-se de la concentració d’apoderats de Guanyem Sabadell en els punts de votació d’aquesta barri, que consideren excessiva i poc menys que intimidatòria. Guanyem manté que no s’ha presentat cap queixa a la Junta Electoral contra ells.

La Junta Electoral esmena la plana a Unitat pel Canvi

La Junta Electoral ha demanat a Unitat pel Canvi que retiri les pegatines que alguns apoderats i interventors de la seva candidatura porten en relació a la participació de Podemos a la seva llista. Així també els emplacen a abstenir-se d’indicar als electors que la formació lila està representada per Unitat pel Canvi. Estan havent-hi nombrosos incidents en diversos col·legis per aquest motiu. En alguns centres s’ha hagut de personar la policia catalana perquè les paraules han anat a més i gairebé s’arriba als cops.

Més info. ‘La jornada comença amb normalitat però tensió‘.

6 Comments