Minut de silenci Miguel Angel Balnco. Autor: David B.

Minut de silenci pels 20 anys de l’assassinat de Miguel Ángel Blanco per part d’ETA

El Partit Popular ha convocat un minut de silenci en motiu del 20è aniversari de l’assassinat de Miguel Ángel Blanco per part d’ETA, el 13 de juliol del 1997, i en record a totes les víctimes del terrorisme. A l’acte s’hi han sumat el PSC i Ciutadans.

Aquest dimecres davant diferents ajuntaments de tota Espanya s’ha fet un minut de silenci en record del polític popular Miguel Ángel Blanco, primer segrestat i dos dies més tard assassinat per la banda terrorista ETA.

A Sabadell el minut de silenci s’ha fet a les 12 hores a la plaça de Sant Roc, convocat pel Partit Popular. Segons assegura el partit, tot i haver estat notificat a l’Alcalde i al govern local, no hi ha assistit cap membre de l’executiu. Sí que hi ha assistit Cristian Sánchez del PSC i Sergio Salcedo de Ciutadans.

El regidor del PP a l’ajuntament de Sabadell, Esteban Gesa, ha assegurat que “després d’aquest assassinat hi va haver un abans i un després. La societat espanyola va dir que s’havia acabat la broma dels assassins macabres d’ETA”. Segons Gesa, el Partit Popular ha formulat aquest dimarts una pregunta al gabinet d’Alcaldia per conèixer si l’ajuntament de Sabadell tenia previst el minut de silenci, però encara no han rebut resposta.

L’oposició en bloc discrepa del govern

En un comunicat posterior a l’acte, el PSC, el PDeCAT, Ciutadans, PP i els regidors no adscrits Lluis Monge i Carles Bosch lamenten “la negativa del Govern Local a guardar un minut de silenci en memòria del 20è aniversari de l’assassinat de Miguel Angel Blanco”. Els membres de l’oposició asseguren que la decisió de l’Ajuntament “no respecta una proposta de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies”que ha impulsat el minut de silenci arreu d’Espanya.

Foto portada: minut de silenci en record de Miguel Ángel Blanco. Autor: David B.

Comments are closed.