Foto portada: treballadors de Ràdio Sabadell, al ple. Autor: David B.

Miquel Soler convida la plantilla de ‘Ràdio Sabadell’ a anar als tribunals si se sent coaccionada

La crisi de Ràdio Sabadell ha arribat al ple municipal. Els membres de la plataforma Ràdio Sabadell diu prou, que agrupa gran part de la plantilla de l’emissora municipal, han dut la protesta de forma discreta a la sala de plens.

A més, l’ordre del dia obligava a parlar de l’emissora, ja que calia prorrogar un any el contracte programa entre l’Ajuntament i l’empresa municipal. Aquest punt ha servit a l’oposició per treure la protesta dels treballadors a debat.

Tant el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, com el regidor de CiU Toni Font i el portaveu del PSC, Josep Ayuso, han carregat contra la gestió del regidor Miquel Soler. Així Font ha lamentat no abordar el debat al Consell d’Administració de la societat, evitant una picabaralla política al ple. “Si haguessin convocat un consell com els vam proposar hauríem evitat aquesta discussió”, ha dit Font. Ha recordat que en l’anterior mandat EUiA, partit on llavors militava Soler, va votar en contra de la primera pròrroga tot exigint un nou contracte programa. Ayuso ha assegurat que el manifest de la plantilla és “preocupant” i ha assegurat que “no s’ha assolit cap objectiu” a la ràdio.

La gestió del silenci de Soler

El regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació, Miquel Soler, ha dit que aquests dies ha hagut de gestionar el seu silenci pel bé del servei públic de la ràdio, amb un treball “callat i efectiu”. Tot i així, aquest dijous ha emplaçat la plantilla a anar als tribunals si se senten coaccionats en la seva feina enlloc de fer un manifest o difusió a les xarxes socials. “Això faria jo, almenys”, ha assegurat. Soler ha assegurat que ha tingut un any “ple de sorpreses” en relació a l’emissora, amb una situació financera molt delicada, amb estudis d’audiència “al calaix i que estudiaven amb diners públics l’audiència de Canal Català [una televisió privada]”. Soler ha mostrat la confiança en l’equip directiu i espera propiciar taules de diàleg.

Ayuso ha acusat Soler de fer una resposta “de manual”. Per la seva part, Hernández (C’s) assegura que es mantenen diferències salarials, no s’han passat tots els autònoms a plantilla i ha preguntat si es manté l’acomiadament previst al cap tècnic de l’emissora. Soler no ha respost a l’última pregunta.

Foto portada: treballadors de Ràdio Sabadell, al ple. Autor: David B.

One Comment