Montserrat Pérez Creus, nova directora de ‘Ràdio Sabadell’

Foto portada: Pérez Creus, aquest dijous a l'Ajuntament. Autor: David B.
 • El quatripartit i CiU voten a favor de la periodista per desencallar el conflicte del 2013.

 • Ayuso (PSC) avisa que estudiaran enviar el nomenament al Consell Audiovisual de Catalunya.

La periodista Montserrat Pérez Creus ha estat designada com a nova directora de Ràdio Sabadell aquest dijous. Així es tanca la crisi oberta fa més de dos anys i mig quan la renovació a la direcció de l’empresa municipal va encallar davant el desacord polític.

Pérez Creus ha aconseguit els dos terços necessaris del ple municipal. CiU ha sumat els seus quatre vots als 13 del govern municipal, format per Unitat pel Canvi, ERC, la Crida i Guanyem. Tant el PSC com Ciutadans i el PP han votat en contra. El regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació, Miquel Soler (Guanyem), espera que el nomenament de Pérez Creus obri una “nova etapa” a l’emissora municipal, criticada al llarg de la seva recuperació com una eina de propaganda del bustisme. Soler ha avançat que s’incorporarà un “gerent especialitzat” a l’estructura de l’empresa municipal, qualificant com a “novetat” que “s’escoltin veus discrepants al govern municipal a Ràdio Sabadell.

Tenim al davant una oportunitat per fer una ràdio plural, independent i sòlida, sobretot per a la plantilla”, ha finalitzat Soler.

Amb el seu nomenament, es posa punt i final a la crisi oberta l’any 2013, quan cap dels dos candidats (Manolo Garrido i la pròpia Pérez Creus) va aconseguir els vots necessaris (més info: ‘Fracassa la renovació de Ràdio Sabadell‘). Ara, però, el PSC ha avisat que estudiarà si portar el nomenament al Consell de l’Audiovisual de Catalunya, donat que no s’ha escollit el candidat més votat pel Consell Consultiu i Assessor. “No s’han respectat els procediments”, segons Josep Ayuso. Diversos regidors favorables a Pérez Creus (Miquel Soler i Toni Font) han mantingut que l’informe de l’esmentat consell era “obligatori però no vinculant”.

Per la seva banda, tant Ciutadans com el PP s’han mostrat a favor d’obrir el procés de selecció de bell nou. “No tenim tantes oportunitats per marcar un punt d’inflexió respecte l’anterior etapa. Avui n’hem perdut una per fer les coses bé”, ha lamentat el portaveu de Cs, Joan García. Per contra, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC) ha tancat el debat esperant que s’obri una nova etapa i que la ràdio deixi de ser un espai de batalla política”.

Pérez Creus

La periodista ha estat vinculada al llarg de la seva trajectòria professional a la Cadena SER i altres mitjans del grup PRISA, l’ajuntament de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona, on és professora associada. Així mateix, ha treballat per a diverses empreses en la dinamització de xarxes socials i les noves tecnologies.

Foto portada: Pérez Creus, aquest dijous a l’Ajuntament. Autor: David B.

, ,

Una resposta a “Montserrat Pérez Creus, nova directora de ‘Ràdio Sabadell’”

 1. Juan Quirós
  28 gener 2016 at 21:39 #

  Ya era hora de que se pusiera fin a tantos años de difusión (vergonzosa) del ‘bustismo’ en la Emisora Municipal Radio Sabadell. También conocida como: “Radio Bustos”. Donde sin tapujos con el dinero del pueblo se daba rienda suelta a una campaña permanente del (PSC) para poder mantenerse en el poder en nuestra ciudad.

  Ahora se espera que la nueva directora haga la limpieza necesaria de todas aquellas personas que durante tanto tiempo se prestaron a corromper una Radio Publica (dando una información sesgada) que como sabemos llegaba distorsionada al pueblo. Lógico pues, que el ‘discípulo de Bustos’ José Ayuso y sus acólitos hayan votado en contra de esta nueva dirección.

  Felicidades por empezar con la limpieza que Sabadell tanto estaba necesitando. Aunque la más urgente aun sigue sin realizarse. La de dentro del propio Ayuntamiento. Aparte de que no se han levantado todas las alfombras para sacar toda la mierda almacenada durante tantos años, hay tenemos ‘todavía’ en muchos de sus departamentos o áreas controladas y dirigidas por la misma gente que colocó Bustos. Lo que lógicamente hace que el Ayuntamiento no funcione con la rapidez y eficacia como debería de hacerlo. Y, donde lógicamente esta gente seguirá poniendo todos los “palos en la ruedas” que estén a su alcance para que el cambio que ha supuestos este nuevo Ayuntamiento, sea visualizado lo menos posible.