Garrido, a la salida de su interrogatorio en diciembre de 2012. Autor: David B.

Nova investigació del cas Mercuri afecta el president del Gremi de Constructors i tiet de Bustos

L’acusació popular al cas Mercuri ha donat a conèixer aquest dilluns la formació d’una nova peça separada. En aquesta ocasió afecta l’encara president del Gremi de Constructors de Sabadell, i tiet de l’exalcalde de Sabadell, Melquíades Garrido. S’investiga si va cometre un delicte de falsificació documental.

Amb l’exportaveu popular Jordi Soriano i l’exalcalde Manuel Bustos, Melquíades Garrido és qui més investigacions (abans imputacions) atesora dins del cas Mercuri. Ara la jutgessa d’instrucció dil·lucida si va cometre falsificació documental i estafa per variar a la baixa l’import de les certifiacions de les obres que va realitzar la seva empresa, Garrido Martínez SL, en les naus d’un concessionari de vehicles, Servando López Arus SA, situat a la carretera de Terrassa de Sabadell. Segons la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que encarna l’acusació popular, “l’alteració deliberada del cost de les obres tenia per objecte rebaixar l’import dels corresponents tributs a liquidar a l’ajuntament de Sabadell”. L’acusació manté que l’arquitecta responsable de l’obra també va col·laborar en la presumpta estafa. També se la investiga, juntament amb Garrido i l’administrador del concessionari, Santiago López.

La nova investigació s’instrueix de resultes de les converses telefòniques interceptades i en la documentació intervinguda al domicili particular de Garrido i a altres organismes. L’acusació popular sosté que “es posa novament de relleu l’abast delictiu del cas Mercuri i com l’entorn polític i familiar del clan Bustos actuava contra els interessos del propi Ajuntament i de la ciutat”. Asseguren que es persronaran en aquesta peça com ja han fet en la peça 34, que investiga els cobraments personals de retribucions a CASSA per part de representants de l’Ajuntament (més info: ‘Investiguen Manuel Bustos, Juan Carlos Sánchez i altres regidors per cobrar assignacions de CASSA‘).

14 Comments