SBD Lliure de corrupció

Nova tongada de declaracions del cas Mercuri

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l’acusació popular al cas Mercuri, assegura que el govern socialista va mirar cap a una altra banda mentre “la xarxa delictiva de Jordi Soriano” abocava terres i runa en un espai protegit de la ciutat. Creu que queda patent després d’algunes declaracions de la peça 6 del cas, que es duen a terme aquests dies als Jutjats de Sabadell.

De fet, aquest divendres, dotze hores abans que acabi la campanya electoral, hauran de declarar als Jutjats de Sabadell tres persones que han estat (en un cas encara ho és) regidors de la ciutat: Joan Manau (encara regidor del PSC), Ricard Estrada (que va dimitir l’any 2013) i Jordi Soriano, principal implicat al cas Mercuri, acusat de suborn i màxim responsable del Partit Popular a Sabadell entre 2003 i 2011. I també ha de declarar l’encara coordinador d’Espai Públic, Xavi Izquierdo, també imputat  en aquesta peça des de fa unes setmanes (més info: ‘Nous imputats per les terres de Can Xupa‘).

La setmana passada van declarar altres imputats, com l’intendent de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, i el sotsintendent Antonio Sánchez Cortés, així com el funcionari de la Policia Nacional Joaquín Cañete, i l’empresari José Manuel González Parra, arquitecte qui va sol·licitar una llicència per netejar la riera i que va donar peu a l’abocament de les terres.

En qualsevol cas, l’acusació popular considera que les primeres declaracions han posat de manifest la “connivència” del govern municipal amb la “xarxa delictiva” de Jordi Soriano. Segons asseguren des de la plataforma les denúncies efectuades pels agents rurals de la Policia Municipal no eren incoades posteriorment per part dels departaments d’Urbanisme i de Sostenibilitat. Fins i tot una cap de secció va ser apartada de l’expedient per evitar la tramitació, segons ha assegurat la portaveu de Sabadell Lliure de Corrupció, Mariona Aspachs. Assegura també que diversos testimonis van reconéixer irregularitats tècniques i retards en les tramitacions. “Les decisions només poden emanar dels responsables polítics del govern socialista”, assegura l’acusació.

La investigació, que ocupa la peça 6 del cas Mercuri, vol esbrinar si es va cometre delicte en l’abocament d’uns 10.000 metres cúbics de terra. De fet, es va sol·licitar la llicència per netejar la riera ja que l’espai està protegit. No obstant, es van abocar material de les obres dels Ferrocarrils de la Generalitat o de la Sagrera (més info: ‘Los Mossos creen que Manau y Estrada permitieron vertidos ilegales de tierras en Can Xupa‘).

Foto portada: membres de l’acusació popular. Autor: J.d.A. 

One Comment