Foto portada: Nuet, Rovira i Jiménez, a la plaça Benjamín García. Autor: J.d.A.

Nuet acusa Rajoy de creuar “la línia vermella de la democràcia” amb l’operació contra l’1-O

Una. Dues. Tres. I tantes vegades com se l’ha volgut escoltar. El coordinador general d’EUiA i membre de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, sosté de forma enèrgica que l’1-O ja no va tant d’independència com de democràcia. “Si el PP arrassa amb el govern català demà farà el mateix amb els sindicats o amb els drets socials”, sosté. Nuet ha participat en un debat on estava anunciada la presència del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Una afonia, però, ha impedit la seva presència.

L’ha substituït la membre de la junta Elena Jiménez, qui s’ha alternat en les paraules amb Nuet, en un acte moderat per la periodista Elisenda Rovira. El diputat ha responsabilitat de l’actual situació al Partit Popular i a Mariano Rajoy, que “no sap fer una altra cosa que dir no, no i no a la voluntat del poble català de decidir”. Manté que ara la lluita per l’1-O va més enllà:

Si el PP arrassa amb el govern català demà farà el mateix amb els sindicats o amb els drets socials. És com entenen les coses. L’única forma de parlar amb Rajoy és mostrant com no abaixarem el cap i votarem”. Amb els fets d’aquest dimecres “han passat la línia vermella de la democràcia”, ha sostingut.

“Potser el PSOE que reaccioni algun dia perquè els seus silencis…”, l’ha contradit Jiménez, no combregant del tot amb la visió de Nuet, entre aplaudiments del públic. “Quina diferència hi ha ara entre ells?”, ha preguntat un assistent. “El PP és el problema. Ells van fer la campanya contra l’Estatut. Ells el van dur al Constitucional. Ells se’l van carregar. Però veiem com els votants socialistes estan dividits. Els hem de tendir la mà per dialogar. No estem sols. Hem vist concentracions a desenes de ciutats i hem vist el suport d’Izquierda Unida, de Podemos, del PNB…”.

Nuet i Jiménez han exhortat la ciutadania a participar en massa a l’1 d’octubre, el mateix dia que s’han fet públics els punts de votació.  Tot i així, la membre d’Òmnium ha reconegut que després del succeït “no podem fer el referèndum amb normalitat”. Nuet recorda que les meses electorals es constituiran, a falta dels membres, amb les primeres persones que arribin a votar. I dóna per fet que hi haurà notificacions electorals que no arriban als domicilis.

L’acte ha atret una setantena de persones a la plaça Benjamín García de Can Rull, i ha començat amb prop de mitja hora de retard.

Foto portada: Nuet, Rovira i Jiménez, a la plaça Benjamín García. Autor: J.d.A.

Comments are closed.