Nuet proclama Edu Navarro com a cap de llista d’EUiA

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Juan Josep Nuet, i la secretària d’Organització de la formació d’esquerres, Irene Aldabert, han proclamat Eduard Navarro com a cap de llista d’EUiA a les eleccions municipals de Sabadell previstes pel 24 de maig. Fan així un gir de volta més a la crisi interna sorgida a la formació.

Eduard Navarro ha estat proclamat pels màxims dirigents nacionals d’EUiA tenint l’oposició de l’assemblea local, que dóna suport a Marisol Martínez, actual portaveu al consistori. Ara Joan Josep Nuet i Irene Aldabert han proclamat Edu Navarro com a cap de llista donat que va guanyar les primàries i tenint en compte, segons han fet públic aquest dimecres, les resolucions de la comissió de garanties i en virtut dels acords presos pel Consell Nacional.

Segons l’organització, el Consell Nacional d’EUiA va acordar el 7 de febrer autoritzar el Coordinador General i a la responsable d’Organització a prendre les decisions que siguin necessàries per desenvolupar les primàries i triar el cap de llista a Sabadell “i fer front a qualsevol acció que suposi un qüestionament de la validesa de les resolucions a que es fa referència a l’apartat anterior”. EUiA assegura que l’acord es va prendre amb el 91 per cent dels vots emesos al Consell Nacional, amb 61 vots a favor, cinc en contra i una abstenció.

Una setmana després es van fer les primàries i Navarro va obtenir 119 vots mentre que el seu equip va tenir 115 vots de 131 emesos. Els vots emesos per correu no van ser admesos perquè segons EUiA no presentaven “garanties democràtiques suficients”.

Comissió de garanties

Aquest dilluns la comissió de garanties democràtiques d’EUiA va mantenir que les primàries del 7 de novembre (que va guanyar Marisol Martínez) no van ser vàlides perquè el procés s’havia anul·lat. La comissió considera que la decisió de la Comissió Electoral de les primàries i de l’Assemblea de Sabadell, que proclamaven a Martínez com a cap de llista, “no s’ajusten a dret”. La comissió de garanties d’EUiA recorda:

El sentit d’unes eleccions primàries és reconèixer i acceptar el que diuen les urnes. Per això considera que les decisions expressades a les primàries del dia 15 [de febrer] són les que legalment han de ser acceptades i demana el seu compliment a l’organització de Sabadell, acceptant el que han decidit les urnes, i a la direcció nacional l’aplicació d’aquesta resolució”.

Amb aquesta resolució, la direcció nacional d’EUiA vol posar punt i final al procés d’elecció de primàries. Ho fa 24 hores després que Marisol Martínez i el seu sector amenacin a portar el cas als tribunals (més info: ‘La direcció d’EUiA a Sabadell amenaça amb anar als tribunals contra “l’usurpació” de les sigles‘).

Foto portada: el coordinador nacional d’EUiA, Juan Josep Nuet, a la sisena Assemblea del partit, celebrada a Sabadell l’any 2012. Autor: J.d.A.

3 Comments