Foto portada: concentració per celebrar la declaració d'independència, aquest divendres. Autor: David B.

Partits i entitats independentistes de Sabadell demanen “activar” la República catalana

ERC, el PDeCat, la Crida, Demòcrates i les entitats independentistes SBDxI, Òmnium i Súmate reclamen a les institucions catalanes activar la República, després de la declaració d’independència de divendres, i malgrat el cessament del govern català i la dissolució del Parlametn per part de l’executiu central.

Les quatre formacions polítiques i les entitats formaven l’antiga Taula pel Sí, que s’ha reconvertit ara en la Taula per la República. Mitjançant un manifest insten “el govern de la República catalana” a activar i aplicar les lleis catalanes suspeses pel Tribunal Constitucional: entre altres, dos decrets contra la pobresa energètica, la llei 24/2015, d’emergència habitacional que va sorgir de la ILP Habitatatge i la llei 4/2016 de protecció pel dret a l’habitatge.

L’anomenada Taula per la  República demana defensar “la voluntat democràtica del poble català expressada l’1 d’octubre” i dóna suport a la legalitat de la República catalana. Així mateix, exigeixen l’alliberament “immediat” de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i Òmnium, en presó preventiva a Soto del Real (Madrid).

Foto portada: concentració per celebrar la declaració d’independència, aquest divendres. Autor: David B. 

Comments are closed.